Wijnkist met Collefrisio Trebbiano Filarè


€ 12,00 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

De Trebbiano d’Abruzzo van Collefrisio is een typische droge witte wijn zoals Italianen hem graag drinken: met een ingetogen aroma en een frisse, sappige smaak. Hier geen banale snoepgeuren, die geassocieerd worden met een technische manier van wijn maken.

Amedeo De Luca van Collefrisio beheerst de techniek in wijngaard en kelder. Hij maakt een loepzuivere witte wijn met gevoel voor authenticiteit. Deze prachtige Trebbiano is dan ook een prima begeleider van een keur aan kleine hapjes (antipasti), maar komt ook perfect tot zijn recht bij salades en visgerechten.

Heerlijk bij saladesWijnmakers Antonio Patricelli en Amedeo de Luca

Collefrisio, Abruzzen en fruitexpressie van biowijngaarden

Het verschil tussen grootschalig en kleinschalig werkende bedrijven zit hem vaak in de kwaliteit en originaliteit van de wijn. Kleinschalige producenten kunnen zich veel beter onderscheiden van de massa door hun wijnen meer typiciteit en authenticiteit te geven.

En dat gaat hand in hand met een hogere kwaliteit. Mits natuurlijk de juiste expertise aanwezig is en de kwaliteit van de druiven in de wijngaard nauwgezet gevolgd wordt. Juist in de sterk opkomende biologische wijnbouw wordt dit onderscheid steeds beter zichtbaar én proefbaar.

Een biologische aanpak vereist nauwgezetheid en een vorm van ‘precisiewijnbouw’, die bij massaproductie niet of nauwelijks mogelijk is. Het moderne wijnbedrijf Collefrisio in de Abruzzen is een mooi voorbeeld van deze kleinschalige productiewijze.

Inhoud:

€ 12,00 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

  Cadeau? Voeg een houten kistje toe
  Voor 17:00u besteld = morgen in huis
  Telefonisch wijnadvies 010-4127005
  Gratis bezorging vanaf € 50
  Track & Trace via PostNL

Even geduld a.u.b.