Wijnkist met Famille Fezas Gascogne Java blanc

(Ga over de afbeelding om in te zoomen)


9,75 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

9,75 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Philippe FezasPhilippe Fezas, een van de topwijnmakers uit de Gascogne, excelleert met zijn Java, een fraaie assemblage van sauvignon, colombard en ugni blanc. Wat hem onderscheidt van andere producenten? De Gascogne is berucht om de extreem hoge rendementen in de wijngaard, waardoor menig wijn uit deze streek zo zuur en licht van smaak is dat er flink moet worden aangezoet.

Fezas beperkt de oogsthoeveelheid per stok echter tot meer dan de helft van wat gebruikelijk is. Hierdoor plukt hij gezondere druiven met veel meer rijpheid en milde frisheid. Dat proef je terug in de sappige, volle smaak.

Java is een echte ‘vin de plaisir’: fris en rond tegelijk, met een verleidelijke, aromatische intensiteit van citrus en exotisch fruit. Overtuigt als aperitief maar smaakt ook heerlijk bij frisse voorgerechten met vis en (gegrilde) asperges.

Heerlijk bij pasta met gerookte forel

Philippe Fezas
Philippe is gediplomeerd oenologue en past op colombard en sauvignon een zogenoemde macération pelliculaire toe. Hierbij weken deze druiven met hun schil korte tijd in het sap, met als resultaat: beduidend meer intensiteit in geur en smaak. Geen complexe wijn, maar wel - zoals de Fransen zeggen - een heerlijke ‘vin de plaisir’.

Inhoud:

  Cadeau? Voeg een houten kistje toe
  Voor 17:00u besteld = morgen in huis
  Telefonisch wijnadvies 010-4127005
  Gratis bezorging vanaf € 50
  Track & Trace via PostNL

Even geduld a.u.b.