Wijncursus SDEN2

Al meer dan tien jaar geven we wijncurssen in hartje Rotterdam. Onze knusse Wijnkoperij wordt omgetoverd tot leslokaal waar we zowel wijncursussen ter voorbereiding op het SDEN2 als SDEN3 examen geven.

We houden de groepen klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijk contact, gezelligheid en vragen. Onze wijncursussen worden gegeven door Nadien de Visser, oprichter van Le Club des Vins

Wijnoorkonde behalen

In zes avonden inclusief examenavond leert u de basisprincipes van de wijnwereld. Elke lesavond bestaat uit een theoretisch gedeelte en een proefgedeelte. De laatste avond vindt het examen plaats met een borrel. We gebruiken het nieuwe boek van SDEN 'Ik weet meer van wijn'.

Tijdens de wijncursus leert u meer over de verschillende wijngebieden, hoe u wijn het beste kunt proeven, de invloed van verschillende wijnmaaktechnieken en het maken van wijnspijscombinaties. Dat laatste komt uitgebreid aan bod tijdens de les over Spanje, Portugal en versterkte wijnen. Daar pakken we uit met een aantal hapjes. 

Cursusaanbod SDEN2


Wachtlijst
Er worden in 2021 weer nieuwe cursussen gepland, maar we wachten nog even tot we meer weten i.v.m. corona. Heeft u interesse? Laat hier uw gegevens achter


Veelgestelde vragen

Welke cursus past bij mij?

Nieuw in de wijnwereld? Het is aan te raden om eerst SDEN2 te doen en daarna SDEN3, maar het is niet verplicht. Met de nodige zelfstudie kunt u ook direct instromen bij SDEN3. Twijfelt u? Aarzel niet om even te mailen.


Zijn er hygiënische maatregelen getroffen i.v.m. corona?

Uiteraard! We hebben een aantal maatregelen getroffen, zodat we toch met z'n allen gezellig kunnen proeven én leren over wijn!

  • De groepen zijn kleiner
  • Bij de opstelling is rekening gehouden met 1,5 meter afstand
  • Er zijn desinfecterende gels aanwezig
  • Iedereen krijgt een eigen spittoon (spuugbak)
Even geduld a.u.b.