Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Wijncursussen
Planning 2020

Al meer dan tien jaar geven we wijncurssen in hartje Rotterdam. Onze knusse Wijnkoperij wordt omgetoverd tot leslokaal waar we zowel wijncursussen ter voorbereiding op het SDEN2 als SDEN3 examen geven.

We houden de groepen klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijk contact, gezelligheid en vragen. Onze wijncursussen worden gegeven door Nadien de Visser, oprichter van Le Club des Vins

Corona update:
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om bij elkaar te komen in groepen. De wijncursussen beginnen dan weer met inachtneming van de veilige afstand van 1,5 meter.

 

Wat leert u tijdens SDEN2?

In zes avonden inclusief examenavond leert u de basisprincipes van de wijnwereld. Elke lesavond bestaat uit een theoretisch gedeelte en een proefgedeelte. De laatste avond vindt het examen plaats met een borrel. We gebruiken het nieuwe boek van SDEN 'Ik weet meer van wijn'.

Tijdens de wijncursus leert u meer over de verschillende wijngebieden, hoe u wijn het beste kunt proeven, de invloed van verschillende wijnmaaktechnieken en het maken van wijnspijscombinaties. Dat laatste komt uitgebreid aan bod tijdens de les over Spanje, Portugal en versterkte wijnen. Daar pakken we uit met een aantal hapjes. 

Cursusaanbod SDEN2

Welke cursus past bij mij?

Nieuw in de wijnwereld? Het is aan te raden om eerst SDEN2 te doen en daarna SDEN3, maar het is niet verplicht. Met de nodige zelfstudie kunt u ook direct instromen bij SDEN3. Twijfelt u? Aarzel niet om even te mailen

Even geduld a.u.b.