Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Beerenauslese

Beerenauslese is de Duitse term voor een type wijn dat gemaakt wordt van extreem suikerrijke druiven, die door edele rotting (botrytis) aangetast zijn. De smaakstoffen in de druiven – die stuk voor stuk met de hand geplukt worden – bereiken daardoor een zeer hoge concentratie. Ze leveren een wijn op die honingachtig en weelderig zoet smaakt, en een laag alcoholpercentage heeft. De most is namelijk zo rijk aan suikers, dat de gist de suiker maar voor een klein deel om kan zetten in alcohol. Het is een echte ‘meditatiewijn’; een zeldzaamheid die in kleine hoeveelheden geproduceerd wordt en meestal in halve flesjes op de markt komt.


Sepp Moser Burgenland Pinot Blanc Beerenauslese 2017

Deze zeldzame, intens zoete wijn is een Beerenauslese. Letterlijk vertaald betekent dit; druivenselectie. De wijnboer loopt divere malen door de wijngaard om de door een schimmel aangetaste en ineengeschrompelde druiven te oogsten.

Flesinhoud: 375 ml

Winnaar Edelzoete wijnen in Perswijn Wijnconcours Duitsland 2020

Reichsrat von Buhl Pfalz Ungeheuer Riesling Beerenauslese halve fles 2015

Exclusieve Duitse dessertwijn, van door edele rot aangetaste riesling. Gemaakt door Reichsrat von Buhl, een van de leidende producenten van de Pfalz. Rijk, complex en honingachtig. Minstens enkele decennia jaar te bewaren.

Flesinhoud: 375 ml

Perswijn
2015
Perswijn:

Enorm geconcentreerd, honing, marmelade, rijk, zeer intens, prachtig zoet, mooie zuren

66,65 per fles

Even geduld a.u.b.