Over de Wijnkoperij

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen. 

Wijnkoperij Platenburg in een notendop:

Wijnkoperij Platenburg is een familiebedrijf dat in 1894 zijn oorsprong vindt als traditionele slijterij. Vanaf de jaren ‘70 werd wijn steeds belangrijker en werd Platenburg de eerste wijnkoperij van Rotterdam. Op dit moment is de vierde generatie aan het roer en is het bedrijf koninklijk onderscheiden met het Hofleverancierschap.

Het is allang geen one-man show meer. Ik werk met een team van professionele wijnenthousiastelingen die zich allemaal concentreren op hun eigen tak binnen de organisatie. 


 

Julien Platenburg

Mijn naam is Julien Platenburg en ik vertegenwoordig de vierde generatie bij Wijnkoperij Platenburg.

Mijn aanbevelingen >

 

Daniëlle Duijvestijn

RegisterVinoloog
Wijnadviseur
Chef Wijnclub Cuvée

Mijn aanbevelingen >

Pieter Pors

Wijnadviseur
Accountmanager Horeca

Mijn aanbevelingen >

Koen van der Poel

Wijnadviseur
Keldermeester

 

Samenwerkingsverband Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen. De hoofdinkoper, Job de Swart, is in 2018 geslaagd voor het prestigieuze Master of Wine diploma. 


Meer dan 1000 verschillende wijnen

We schrikken er zelf ook een beetje van, maar het is echt waar: we hebben meer dan 1000 verschillende wijnen. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. We hebben een grote collectie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen, maar ook de Nieuwe Wereld is goed vertegenwoordigd met prachtige wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. 

Of u nu een wijn voor alledaags zoekt of een parel voor een bijzondere gelegenheid, wij staan voor u klaar. 

 

 


Foto's: Prisca Visser

Raymond
10
Heerlijke gin
Ronald
10
Er gaat m.i. weinig boven kaasfondue van bergkazen uit de Savoie met een uit de Savoie afkomstige wijn van de Jacquère-druif, zoals de mooi geprijsde en lekkere Apremont van Domaine Blanc et Fils - Le Cellier des Chênes.
Even geduld a.u.b.