Over de Wijnkoperij

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen. 

Wijnkoperij Platenburg in een notendop:

Wijnkoperij Platenburg is een familiebedrijf dat in 1894 zijn oorsprong vindt als traditionele slijterij. Vanaf de jaren ‘70 werd wijn steeds belangrijker en werd Platenburg de eerste wijnkoperij van Rotterdam. Op dit moment staat met Julien de vierde generatie aan het roer en is het bedrijf koninklijk onderscheiden met het Hofleverancierschap.

Julien doet het niet alleen en werkt samen met een team van professionele wijnenthousiastelingen die zich allemaal concentreren op hun eigen tak binnen de organisatie. 


 

Julien Platenburg

Eigenaar/directeur

Geboren in een wijnfamilie, dus met de paplepel ingegoten. WIJN. Na mijn studie op de hotelschool en bij diverse restaurants gewerkt te hebben kwam ik vervolgens bij mijn ouders in het bedrijf te werken. In 2018 nam ik, als 4e generatie, het stokje over en bouwen we nu met het team ons wijn imperium in Rotterdam en omgeving uit. Toegankelijk en benaderbaar zijn termen die ik belangrijk vind in de veranderde wereld van wijn. 

Mijn aanbevelingen >

 

Koen van der Poel

Wijnadviseur/keldermeester

Na een perioide van oogsten in de Italiaanse Marken, wilde ik meer doen met wijn dan er enkel van genieten. Voor mij brengt wijn mensen bij elkaar door middel van gezellige avonden aan tafel en goeie verhalen met vrienden. Dit is wat wijn voor mij zo'n mooi product maakt! Bij Wijnkoperij Platenburg komen al deze dingen samen en adviseer ik je met veel plezier om ook jou te voorzien van de mooiste avonden en de beste verhalen. 

Mijn aanbevelingen >

 

Oscar van den Hul

Wijnadviseur/adminstratie

Met veel interesse in de wijnwereld heb ik anderhalf jaar geleden de keuze gemaakt om erin toe te treden. Rotterdam en wijn komen het beste samen bij Wijnkoperij Platenburg, dé authentieke wijnwinkel in Rotterdam. Het eerste halfjaar stond in het teken van het behalen van de wijncursus. Sindsdien ben ik in de winkel te vinden als adviseur en in kantoor voor de (financiële) administratie en operationele werkzaamheden. Graag tot snel in de winkel!

Mijn aanbevelingen >

 

Bram Faber

Wijnadviseur/relatiebeheer horeca

Na 17 jaar als (maître)sommelier gewerkt te hebben, en vervolgens bij diverse (online)wijnhandelaren, ben ik in 2023 neergestreken in het mooie Rotterdam. Als klant in de winkel of als horecabedrijf adviseer ik je dan ook met veel plezier vanuit het prachtige assortiment van Wijnkoperij Platenburg.

Mijn aanbevelingen >

Samenwerkingsverband Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen. De hoofdinkoper, Job de Swart, is in 2018 geslaagd voor het prestigieuze Master of Wine diploma. 


Meer dan 1000 verschillende wijnen

We schrikken er zelf ook een beetje van, maar het is echt waar: we hebben meer dan 1000 verschillende wijnen. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. We hebben een grote collectie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen, maar ook de Nieuwe Wereld is goed vertegenwoordigd met prachtige wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. 

Of u nu een wijn voor alledaags zoekt of een parel voor een bijzondere gelegenheid, wij staan voor u klaar. 

 

 


Foto's: Prisca Visser

Char
10
Mijn ervaring bij wijnkoperij platenburg is altijd al heel goed geweest, ik koop al jaren bij ze in op de site of kom langs in de winkel...
Marc
10
Kundig personeel, fijne wijnkoperij, mooie wijnen. Levering dag er na of aangeven wanneer uitkomt...
Even geduld a.u.b.