Over de Wijnkoperij

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen. Eind 2019 zijn we bekroond met het predikaat 'Hofleverancier'.

Wijnkoperij Platenburg in een notendop:

  • Hofleverancier sinds 2019
  • 125 jaar in Rotterdam
  • 4e generatie aan het roer
  • Assortiment met meer dan 1000 wijnen 

Het verhaal van Wijnkoperij Platenburg begint met Leo en Maria Platenburg, die in 1894 een een koffiehuis (café) annex bierhuis en bierbottelarij beginnen. De vaten bier worden betrokken van brouwerij d’Oranjeboom aan de Oranjeboomstraat. 

Ruim een eeuw later gaat de Wijnkoperij over naar de vierde generatie. In 2018 neemt Julien Platenburg het stokje over van zijn ouders, Ger en Lia Platenburg, die destijds van Wijnkoperij Platenburg een échte wijnwinkel hebben gemaakt.

Samen met adviseurs Pieter Pors, Mieke Hurkmans en Danielle Duijvensteijn zorgt hij voor het reilen en zeilen van winkel. Achter de schermen is Nadien de Visser bezig met online marketing en de website. Ook verzorgt zij regelmatig de wijncursussen in de Wijnkoperij. De ouders van Julien - Ger en Lia Platenburg - zijn ook nog regelmatig in de winkel te vinden. 

Hofleverancier sinds 2019

Sinds december 2019 mogen wij het predikaat Hoflevancier dragen. Het bijbehorend Wapenschild schittert aan onze voorgevel. Letterlijk een kroon op ons werk! 

hofleverancier 178

Foto's: Prisca Visser

De Allergrootste Platenburg Proeverij

Op zaterdag 2 november 2019 vierden wij ons 125-jarig jubileum met De Allergrootste Platenburg Proeverij in De Laurenskerk. Dat deden we met meer dan 1300 bezoekers, 16 wijnboeren, 125 wijnen en bites van Rotterdamse ondernemers. Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Bekijk het filmpje >

Meer dan 1000 verschillende wijnen

We schrikken er zelf ook een beetje van, maar het is echt waar: we hebben meer dan 1000 verschillende wijnen. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. We hebben een grote collectie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen, maar ook de Nieuwe Wereld is goed vertegenwoordigd met prachtige wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. 

Of u nu een wijn voor alledaags zoekt of een parel voor een bijzondere gelegenheid, wij staan voor u klaar. 

Samenwerkingsverband Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen. De hoofdinkoper, Job de Swart, is in 2018 geslaagd voor het prestigieuze Master of Wine diploma. 

Jeroen
10
Snel en goede levering
J.M.A.
10
Pracht zaak vol mooie wijn waar je deskundigheid ervaart .Elke keer weer een uitje...
Even geduld a.u.b.