Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Fino

Fino is een lichtgekleurd en hartig smakend type sherry, afkomstig uit het Zuid-Spaanse Jerez. De basiswijn voor fino – een gewone witte wijn van de druif palomino fino – wordt versterkt tot een alcoholgehalte van ongeveer 16,5%. Deze wijn laat men rijpen onder flor: een gistlaag die spontaan op de wijn ontstaat en die bescherming biedt tegen de invloed van zuurstof. Ook geeft flor een eigen smaak aan de wijn, doordat hij bepaalde bestanddelen ervan als voeding gebruikt en er andere aan toevoegt. Wanneer de flor afsterft en zuurstof zijn kans krijgt, verandert fino in amontillado. Fino heeft een karakteristieke geur en een heel droge, amandelachtige, opwekkende en geconcentreerde smaak. Perfect als aperitief en bij hapjes als olijven, noten, ansjovisjes en gedroogde ham, maar ook bij vis en sushi.


Alvear Montilla-Moriles Fino Capataz

Familiedomein Alvear is de oudste nog bestaande bodega van de sherrystreek Montilla-Moriles. Anders dan Jerez, waar de palomino fino-druif de dienst uitmaakt, is hier de pedro ximénez de sterdruif van de streek.

Flesinhoud: 375 ml

Alvear Montilla-Moriles Fino en Rama 75cl 2012

Droge, smaakvolle sherry getypeerde wijn, licht van kleur en met een vleugje versgebakken brood en hazelnoot in de geur. Perfect bij tapas, schaaldieren, gerookte vis en Chinese gerechten.

92
James Suckling
2016
JamesSuckling.com: 92 punten

Lots of flor character here with bread-dough, salt and floral aromas and dried-lemon and apple undertones. It’s medium-bodied with lovely fruit and a dry finish. Very real. Drink now.

Alvear Montilla-Moriles Fino CB

Droge, delicate sherry getypeerde Fino. Ziltig en enigszins floraal in geur. Pittig, verfrissende smaak. Perfect als aperitief, bij tapas, sushi en Hollandse Nieuwe.

Even geduld a.u.b.