Hoe is het nu met Lia & Ger?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld in onze Wijnkoperij. Tijd om dit aan hen zelf te vragen! 

Ger vertelt:

“Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met ons gaat het uitstekend en we zijn nog steeds gezond. Wij denken regelmatig met zoveel dankbaarheid terug aan ons 125-jarig jubileumfeest in de Laurenskerk met zoveel gasten en wijnboeren vorig jaar november. Hierbij hebben we het stokje officieel overgedragen aan onze zoon Julien, de 4e generatie van Wijnkoperij Platenburg."

Wijn bestellen in onze webshop

Fietsen met een boterham in de tas

"Precies een maand later kregen we de kroon op ons werk: de koninklijke onderscheiding voor zoveel jaren hard werken. We dachten toen nog lang niet aan helemaal stoppen, maar 2020 begon heel anders en zette de wereld op z'n kop. Aangezien we tot de risicogroep behoren, was het niet verantwoord om nog naar de Wijnkoperij te gaan en bleven we zoveel mogelijk thuis. Reizen - onze favoriete hobby - zat er niet meer in en een terrasje pakken kon ook niet. Dan maar wandelen en fietsen met een boterham in de tas en een thermoskan koffie! Ook leuk. Achter de schermen doen we nog wel wat. Lia beantwoordt trouw alle reviews die we ontvangen via de website en ik zelf heb nog wat administratieve taken en ben Julien nog graag van dienst met advies als hij dit vraagt." 

Nieuw jong team

"Intussen is Julien druk geweest om een nieuw jong team samen te stellen. Dat is gelukt met Pieter, Nadien, Daniëlle, Saskia en Evan. Zij zorgen voor het bedienen van zowel de horecaklanten als u als particulier in de winkel. Door de Corona viel in maart de horeca stil. Dit was een grote klap. Gelukkig is dat niet onze enige business. Doordat u massaal via de webshop ging bestellen, leidde dat toch tot een compensatie. Inmiddels is de situatie met de tweede golf nog lang niet voorbij en is de horeca weer gesloten. Er komen zware maanden aan voor iedereen zolang er geen vaccin is."

Bedankt voor het vertrouwen

"Lia en ik willen u nogmaals bedanken voor het vertrouwen en zien dat Julien en zijn team al het grote vertrouwen heeft van u. Dat zien we aan het hoge beoordelingscijfer op onze website (9,5). Dus op naar het volgende jubileum en blijf gezond!” 

Lia & Ger

Reageren? Stuur een mail!


Prachtige Platenburg Proefbox

Ter ere van het 126-jarig jubileum hebben we de Prachtige Platenburg Proefbox samengesteld met twaalf favoriete wijnen van de proeverij van vorig jaar. 

In de proefbox vindt u een heerlijke, frisse mousserende wijn van Sabaté y Coca uit Penedès. We hebben daarnaast vijf witte wijnen uitgezocht. Van de onbekende pecorino-druif tot de wereldberoemde chardonnay. Aangezien we de donkere wintermaanden tegemoet gaan, hebben we zes mooie rode wijnen geselecteerd. Van een bijzondere natuurwijn uit Corbières tot volle, houtgerijpte rode wijn uit Ribero del Duero. De proefbox is niet compleet zonder onze december-bestseller: Amarone della Valpolicella van Stefano Accordini


Even geduld a.u.b.