Beste crowdfunders van Proef bij Platenburg,

We zijn ondertussen net over de helft als we kijken naar de bouwplanning. Onze bouwcoördinator Tom zit strak op de deadlines en houdt alles goed in de gaten. We hebben nog geen harde openingsdatum, maar we denken voorzichtig aan eind april of uiterlijk begin mei.

Er is al heel wat werk verzet. Zo is op de benedenverdieping het nieuwe kantoor bijna klaar. De wanden zijn gestuct en de deuren zitten erin. Julien had er op het laatste moment toch ook maar een raampje in laten zagen… Al is er dan geen daglicht in de kelder. Uitzicht op je eigen voorraad is bijna net zo fijn ;-)

Wijn bestellen in onze webshop

In diezelfde kelder zijn de oude kantoorpanelen geplaatst. Zij vormen de scheidingswand tussen de toiletten van Proef enerzijds en de wijnkelder van de winkel anderzijds. Het is ontzettend gaaf om te zien hoe dit herkenbare element van de winkel een rol heeft gekregen bij de wijnbar. De ruimtes voor de drie toiletten zijn ook helemaal gereed voor installatie. We hebben de tegeltjes besteld en verwachten deze over een week of twee in huis. Elk toilet krijgt zijn eigen beleving. We vertellen nog niet wat, maar we kunnen wel vast verklappen dat dit echt heel erg leuk wordt. 

Wijn bestellen in onze webshop

Op de begane grond is de elektriciën met zijn team al best lang bezig met het aanleggen van alle stroompunten. Verlichting is een belangrijk onderdeel voor de wijnbar. Sommige stukken wil je goed kunnen verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een cursus. Aan de andere kant wil je ook veel sfeer creëren door te werken met indirect licht en zachte spots. Het is een behoorlijke puzzel!

Ook de keuken krijgt al behoorlijk vorm. De muren zijn betegeld en de afzuigkap is deze week geplaatst. Nu is het nog wachten op de apparatuur. 

Wijn bestellen in onze webshop

Tot slot is ook de meubelmaker al druk in de weer met het bouwen van de bar. Dit gebeurt op dit moment nog in zijn werkplaats in Rotterdam. Pas als de meeste werkmensen het pand hebben verlaten, zal hij de bar helemaal gaan opbouwen. 

Op andere vlakken hebben we ook niet stilgezeten. We hebben een ontzettend leuke designer gevonden die ons een voorstel gaat doen voor onze ‘branding’. We hebben haar uitgebreid verteld over wat we met wijnbar Proef bij Platenburg willen uitdragen en zij gaat hier vorm aan geven door onder andere een logo en kleurenpalet voor ons te maken.

Danielle is op dit moment bezig met een hoop verschillende zaken achter de schermen. Zo heeft ze de eerste gesprekken bij de groothandel achter de rug ter voorbereiding van het calculeren van de menukaart en ook de vacatures zijn geplaatst. We zoeken tenslotte leuke collega’s om dit tot een succes te maken. Julien houdt zich met name bezig met het in de lucht houden van alle ballen. Zowel in de winkel als in de bar. Elke keuze komt via zijn bureau en iedereen die even langskomt in de winkel, krijgt van Julien een rondleiding. 

Zijn jullie al geweest voor een sneak peak? We houden jullie op de hoogte. Tot gauw!

Groet,

Julien & Danielle.

Even geduld a.u.b.