Wijncursus volgen bij Platenburg

Al meer dan tien jaar geven we wijncurssen in hartje Rotterdam. De huiskamer van Wijnbar Proef wordt omgetoverd tot leslokaal waar we zowel wijncursussen ter voorbereiding op het SDEN2 als SDEN3 examen geven.

Voor de wijncursussen werken we samen met Le Club des Vins. Bijna elke maand start er een SDEN2 cursus. Deze cursus is bedoeld voor beginners, die meer willen weten over wijn, hoe je wijn moet proeven, de belangrijkste druivenrasssen en wijnlanden. 

Ben je al wat meer gevorderd? Dan kun je ook meedoen met SDEN3 wijncursus. Die gaat dieper op de materie in. Daar waar SDEN2 Frankrijk behandeld in één les, doen we daar bij SDEN3 drie lessen over. 

Voor de actuele planning verwijzen we je door naar de website van Le Club des Vins

Proeverijen

Proef bij Platenburg, onze wijnbar die in het voorjaar van 2023 geopend is, organiseert regelmatig proeverijen. Op de website van Proef vind je de planning en meer informatie over de proeverijen. 


Veelgestelde vragen

Welke cursus past bij mij?

Nieuw in de wijnwereld? Het is aan te raden om eerst SDEN2 te doen en daarna SDEN3, maar het is niet verplicht. Met de nodige zelfstudie kun je ook direct instromen bij SDEN3. Twijfel je? Aarzel niet om even te mailen.

Even geduld a.u.b.