Ripaforte Toscana IGT Rosso is de nieuwste release van het landgoed en vertegenwoordigt het toppunt van productie bij Tenuta Ghiaccio Forte. Een unieke blend van Petit Verdot (98%) en Cabernet Sauvignon (2%), Ripaforte wordt geproduceerd uit een kleine wijngaard op een heuveltop boven de vallei van de Albegna-rivier in het zuiden van Scansano. De glooiende heuvels in deze regio laten een grote mate van blootstelling aan zonlicht toe, terwijl de nabijheid van de Tyrrheense Zee een mild microklimaat garandeert. Het dagelijkse temperatuurbereik is opmerkelijk en draagt ertoe bij dat de druiven een optimale rijpheid bereiken. De wijngaard voor Ripaforte, geplant in 1999, werd gekozen vanwege zijn unieke ligging op 200 meter boven de zeespiegel, die bescherming biedt vanuit het noorden en uitstekende zuidelijke ligging, en dichte grindbodems met klei en slib van mariene afzettingen die teruggaan tot het Plioceen. De Petit Verdot-wijnstokken hebben een uitzonderlijke bladbedekking en bloeien vroeg, waardoor een lang venster perfect kan rijpen. De lage opbrengsten en zorgvuldige selectie, gevolgd door rijping in kleine Franse eikenhouten vaten, resulteren in een wijn met geconcentreerde, krachtige aroma's en diepte. De wijn drukt zich uit met donkere chocolade en kersenjam, met pittige, vuursteenachtige minerale elementen die de wijn naar voren dragen. Noten van salie, wierook en sering worden gecombineerd in een nobele, gestructureerde en verfijnde rode kustwijn.
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.
Flesinhoud: 1500 ml