Chateau la Jaubertie is een sprookjesachtig wijnkasteel in Bergerac, de streek onder Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Hier zwaait voormalig flying winemaker Hugh Ryman de scepter en maakt prachtige wijnen, die zich kunnen meten met de wijnen van Bordeaux.
Franse volrode wijn met een aroma van rood fruit en eikenhout. Gemaakt van merlot- en malbecdruiven. De smaak is soepel, elegant en fris. Lekker bij gerookte ham en gevogelte.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Lia Platenburg
"Een wijn om in huis te hebben, eerlijk, zacht ongecompliceerd, geen harde kantjes, niet te zwaar, niet te vol, maar zwaar en vol genoeg..." Lees meer
Sappige, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fijn geel fruit en citrus. Dankzij de verfijnde en sappige smaak is deze wijn heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend te combineren met vis.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Lia Platenburg
"Van deze wijnen ben ik al vele jaren fan! De witte Jaubertie met dat kleine beetje Sémillon maakt deze wijn wat toegankelijker en zachter omdat ik dat vriendelijker en zachter vind dan de Sauvignon uit het noorden..." Lees meer
De hoofdrol in Bergerac is, net als in Bordeaux, vooral weggelegd voor de bekende, internationale druiven cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc. Er staan echter meer interessante druivenrassen aangeplant in de streek.
Franse witte wijn met een aroma van rijp tropisch fruit (mango en ananas) en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet. Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.
Flesinhoud: 500 ml
Franse rode wijn met de geur van rijp, donker fruit en nieuw eikenhout. De smaak is stevig en soepel. Past goed bij gegrild rundvlees, eendenborst of kaas en stokbrood.
Krachtige witte wijn uit Frankrijk, met de geur van tropisch fruit en eikenhout. De volle smaak is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk in combinatie met knoflookgamba's, gegrilde vis, kip of wit vlees.
Wat ooit dienst deed als jachtslot voor Henry IV is nu een wijnkasteel. Chateau de la Jaubertie is een sprookjesachtig kasteel in het zuidwesten van Frankrijk - in Bergerac om precies te zijn. Deze regio ligt tegen Bordeaux aan. Over het algemeen is het hier iets heter en droger. Daardoor is het makkelijker om biologisch te boeren. Dat is ook wat de huidige eigenaar, Hugh Ryman, doet.
Hugh Ryman is een bekende naam in de wijnwereld. Als flying winemaker vloog hij heel de wereld over om andere wijnhuizen te adviseren. Tegenwoordig heeft hij zijn rust gevonden in Bergerac en concentreert hij zich op zijn eigen wijnen.
De Mirabelle serie is de top serie van het chateau. De witte wijn is te vergelijken met een Graves uit de Bordeaux. De Mirabelle Blanc wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, net als de beroemde Clos Floridène. Ook de rode Mirabelle is een pareltje. Strenge selectie van druiven, zestien maanden houtrijping - een prachtige stijl Bergerac die zich zeker kan meten met de duurdere Bordeaux.
Ger en Lia Platenburg zijn een aantal jaren geleden op bezoek geweest bij Chateau de la Jaubertie.
"We verbaasden ons over de uitgestrektheid en verstilling in de Bergerac. We zagen de eindeloze rijen goed verzorgde wijnstokken van Château de la Jaubertie en af en toe een trekker die langskwam. Een aanrader om tot rust te komen! Wat waren we een bofkonten om te lunchen in de tuin van wat ooit het jachtslot was van Henry IV."
Chateau de la Jaubertie wijnen bestellen doet u gemakkelijk en snel bij Wijnkoperij Platenburg.