Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op kenmerk
Zoek op smaakprofiel
Zoek op prijs
Zoek op land
  • meer
Zoek op herkomstgebied
  • meer
Zoek op druivenras
  • meer

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Mousserende wijn

Mousserende wijn bevat koolzuurbelletjes, die ontstaan tijdens een tweede vergisting van de stille basiswijn. Die vergisting wordt op gang geholpen door wat suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen. Zo’n tweede vergisting op fles wordt aangeduid als de traditionele of klassieke methode, terwijl een tweede vergisting op tank charmatmethode heet. De belletjes voelen niet alleen prettig aan in je mond, ze zijn ook ‘gevuld’ met smaak en voegen daardoor iets extra’s toe. Voorbeelden van mousserende wijn zijn champagne, crémant, cava, spumante en sekt. Buiten Europa maakt men sparkling wine, behalve in Zuid-Afrika, waar de mousserende wijnen in de categorie Vonkelwyn of Méthode Cap Classique vallen. Er zijn verschillende smaaktypen. Het standaardtype is brut, met maximaal 12 gram restzoet per liter. Wie droger wil, kiest extra brut (6 gram per liter) of brut nature (3 gram per liter). Zoetere versies zijn er ook: extra dry (tot 17 gram per liter), sec (tot 32 gram per liter), demi-sec (32-50 gram per liter) en doux (meer dan 50 gram per liter).


Een allemansvriend uit Spanje!

De Pró Cava Brut

Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.

Julien Platenburg

Aanbeveling van onze wijnadviseur Julien Platenburg

"Een heerlijke zachte, maar vriendelijke mousserende Cava. In Nederland zouden we meer mousserende wijnen moeten drinken, dit kan met deze prachtige Cava voor elke dag en elke feestelijke gelegenheid..." Lees meer

WineLife
WineLife:

Janna: ‘Topglas! Warm-geel, vol en rijk met walnootbloesem, honing, acacia en frisse, onderliggende zuren.’ Sympa prijsje! Bij afname van 12 flessen krijg je een fikse korting.
90
James Suckling
JamesSuckling.com: 90 punten

A good, fruity Cava brut, showing green apples, minerals and chalk. Creamy bubbles on the palate with tangy flavors and an appetizing, zesty finish. Generous and well-balanced.

9,50

Vanaf 12 flessen 8,71 per fles

Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Cuvée Lucien Brut

Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.

Koen Vanderpoel

Aanbeveling van onze wijnadviseur Koen Vanderpoel

"Heerlijke bubbels als alternatief voor champagne." Lees meer

WineLife
WineLife:

Janna: ‘Hier word ik heel vrolijk van. Met honing, jasmijn, hazelnoot en de grotten van Maastricht. Mijn neus gaat in de overdrive en alles komt in de smaak terug. Beeldschone mousse.'

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Superiore Spumante

Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.

Sabaté i Coca Corpinnat Mosset Brut Nature 2020

Fraaie, complexe mousserende wijn uit Penedès. Verfijnde mousse, jeugdig en licht kruidig van geur met nuances van anijs, geel fruit en venkel. De smaak zet fris, sappig en droog in en eindigt aromatisch met een aanhoudende mousse.

92
Vinous
2020
Vinous: 92 punten

It opens with classic notes of apple and lemon pie. Dry, crisp and saline, with fruit and pastry flavors, it is long, tasty and expressive.
92
Parker
2020
The Wine Advocate: 92 punten

It feels young, fresh and nuanced, perhaps not terribly complex but with some developed aromas of mushrooms and decayed flowers. It's bubbly and frothy, with a dry finish.
92
Parker
2019
The Wine Advocate: 92 punten

A combination of notes of fennel, aniseed and white fruit with yeast, smoke and bread dough. It is nuanced and elegant with balance and complexity beyond the price point.
92
Guía Peñín
2019
Guía Peñín: 92 punten

Straw. Expressive, white flowers, fine lees, fragrant herbs. Flavourful, fruity, fresh.

Sabaté i Coca Corpinnat Mosset Brut Nature 2021

Fraaie, complexe mousserende wijn uit Penedès. Verfijnde mousse, jeugdig en licht kruidig van geur met nuances van anijs, geel fruit en venkel. De smaak zet fris, sappig en droog in en eindigt aromatisch met een aanhoudende mousse.

92
Vinous
2020
Vinous: 92 punten

It opens with classic notes of apple and lemon pie. Dry, crisp and saline, with fruit and pastry flavors, it is long, tasty and expressive.
92
Parker
2020
The Wine Advocate: 92 punten

It feels young, fresh and nuanced, perhaps not terribly complex but with some developed aromas of mushrooms and decayed flowers. It's bubbly and frothy, with a dry finish.
92
Parker
2019
The Wine Advocate: 92 punten

A combination of notes of fennel, aniseed and white fruit with yeast, smoke and bread dough. It is nuanced and elegant with balance and complexity beyond the price point.
92
Guía Peñín
2019
Guía Peñín: 92 punten

Straw. Expressive, white flowers, fine lees, fragrant herbs. Flavourful, fruity, fresh.

SV PÉ Crémant de Loire Blanc Brut

Elegante mousseux met een fijne pareling en delicate aroma's van appel, meloen en brioche. De smaak is opwekkend en mooi fruitig. Verfijnde finale met lichte toast en amandel. Perfect om te drinken als feestelijk aperitief, borrelwijn of bij kleine hapjes. 

Agrapart Champagne Grand Cru Terroirs Extra Brut

Ambachtelijke champagne van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.

94
Vinous
Vinous: 94 punten

There's real density and power here, but not at the expense of Côtes des Blancs citrus, floral and mineral character.
93
Parker
The Wine Advocate: 93 punten

Offering aromas of honeysuckle, nectarine, bread and fresh hazelnut. Medium to full-bodied with bright acidity and complemented by a pillowy mousse, it concludes with a long, sapid finish.
16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Sour-cream and cooked-apple nose. Loose bead but it's by no means flabby. Like the 7 Crus, it has breadth but the fruit tastes riper and richer. Peaches and very intense citrus. Round finish.

Agrapart Champagne Les 7 Crus Extra Brut

Verfijnd mousserende champagne van grand cru-wijngaarden in het hart van de Côte de Blancs. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses en andere hapjes.

Ger Platenburg

Aanbeveling van onze wijnadviseur Ger Platenburg

"Jaren geleden waren we op zoek naar een Champagne van een kleine boer als tegenhanger van de grote merk Champagnehuizen die de dienst uitmaken..." Lees meer

91
Vinous
Vinous: 91 punten

This release, based on 2022, is one of the best recent 7 Crus I can remember tasting. A standout.
90
Parker
The Wine Advocate: 90 punten

It’s a wine with more a immediate personality, offering up aromas of peach, pear and bread dough. Ample and textural, it’s underpinned by succulent yet vibrant acidity.
16,5
Jancis Robinson
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Tangerine, caramel, nutmeg; every layer something different. Very satisfying and great balance of sweetness and crispness.

De Sousa Champagne Tradition Demi Sec

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Zachte, iets zoete smaak: heerlijk als aperitief of bij (bruids)taart en petit fours.

Charles Heidsieck Champagne Blanc des Millénaires in geschenkdoos 2007

Exquise Champagne met een ragfijne mousse en overweldigende diepgang en finesse. Complex en puur in geur met nuances van oranjebloesem, ananas, mango, amandelgebak en witte bloemen. De smaak is krachtig, zijdezacht en uiterst geraffineerd tegelijk met een schitterende fraîcheur en mineraliteit.

95+
Parker
2014
The Wine Advocate: 95+ punten

Combining amplitude with freshness, it has turned out beautifully, though true complexity will demand several more years in the cellar.
97
Bettane + Desseauve
2014
97
James Suckling
2014
JamesSuckling.com: 97 punten

A compacted, dense blanc de blancs with real intensity, showing tarte tatin and sliced white peaches. Full-bodied. A lovely combination of dried apples, pie crust and underlying acidity.
95
Revue du Vin
2014

Royer Champagne Prestige Brut

Fraaie Champagne met een delicate mousse en verfijnde geur van appel, meloen, perzik en brioche. Ragfijne stijl met puur fruit en een opwekkende frisheid. De afdronk is harmonieus met nuances van toast en amandel.

Goud
Vinalies

Uitstekend alternatief voor champagne ♥

Jean-Louis Denois Crémant de Limoux Tradition Extra Brut

Zachte, smaakvolle mousserende witte wijn uit Frankrijk. Met het aroma van eiken en rijp fruit en een krachtige, droge smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis.

De Sousa Champagne Tradition Brut

Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Dankzij de zachte smaak ideaal als aperitief, maar ook lekker bij vis met stevige saus.

93
James Suckling
JamesSuckling.com: 93 punten

A pristine style focused on linden tree, white flowers, lemon pulp, tangerine zest and chalk, showing a somewhat austere profile on the nose. Light-bodied, it shines with fine, lingering bubbles.
15,5
Perswijn
Perswijn: 15,5 punten

Kruiden, peer, limoen, rokerig, kersen. Stevig en droog, fruitig, mild, wel goede zuren.

De Sousa Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Réserve Extra Brut

Mousserende witte wijn met een aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. De smaak is krachtig en droog. Fantastisch als aperitief, maar ook lekker bij vis met krachtig smakende saus.

De Sousa Champagne Grand Cru Cuvée des Caudalies Extra Brut

Mousserende witte wijn met een fijn aroma van hout en rijp geel fruit. De smaak is krachtig en droog. Erg lekker als aperitief, maar ook uitstekend bij vis met krachtig smakende saus of schelpdieren.

95
James Suckling
2013
JamesSuckling.com: 95 punten

Lovely freshness here, with notes of lemon, pineapple, almond and clove, alongside spiced apples and pastries. It's elegant and complex with spicy, nutty undertones.
95
James Suckling
JamesSuckling.com: 95 punten

Mineral and complex, a pure expression of the Cote des Blancs due to linden tree, lime and lemon zest, pie crust and fresh coconut. Light- to medium-bodied with fine bubbles.
92
Revue du Vin
16,5
Perswijn
Perswijn: 16,5 punten

Intens, toast, rokerig, geroosterd brood, noten. Vol en krachtig, droog, toch weelderig, zachte mousse.
Even geduld a.u.b.