Lekkere wijn recepten

Dessert van chocolademousse en koffieroomijs

Ingrediënten
Chocolademousse

  • dun uitgerolde marsepein gemengd met cacaopoeder
  • 2 blaadjes in koud water geweekte gelatine
  • 50 gram warme room
  • 220 gram pure gesmolten chocolade
  • 3 à 4 eiwitten (100 gram)
  • poedersuiker
  • 350 gram halfgeslagen room
  • 2 blaadjes in koud water geweekte gelatine
  • 50 gram warme room
  • cacaoboter
  • goudpoeder

Koffieroomijs

  • 400 gram suiker
  • 400 gram room
  • 700 gram melk
  • 2 eetlepels koffiebonen
  • 360 gram eierdooiers (= circa 10 dooiers)

Bereiden chocolademousse

  1. Bekleed een diepe schaal met folie en leg hier de marsepein op.
  2. Los de gelatine op in de warme room en meng dit met de gesmolten chocolade.
  3. Sla de eiwitten stijf met een eetlepel poedersuiker en spatel dit door de chocolade.
  4. Spatel nu de geslagen room erdoor en giet de mousse op de marsepein.
  5. Laat dit tenminste 8 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal de mousse uit de schaal en snij hem in gewenste stukken.
  7. Smelt de cacaoboter en meng hier het goudpoeder door.
  8. Haal de stukken mousse door de cacaobotermassa.

Bereiden koffieroomijs

  1. Meng de suiker, room en melk en verwarm in een pan.
  2. Doe de koffiebonen erbij, haal de pan van het vuur en dek hem af met een deksel of folie en laat dit 30 minuten trekken.
  3. Giet deze massa door een zeef en verwarm hem weer en meng de massa met de dooiers.
  4. Verhit dit op het vuur tot 70 °C.
  5. Laat de massa afkoelen en draai hem in de ijsmachine tot ijs.

Serveren

  1. Verdeel de mousse en het ijs over bordjes.

Wijn-spijs: Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux
Fluweelzachte dessertwijn die dankzij z’n textuur, lichtzoete smaak en weelderige aroma’s van exotisch fruit en citrusvruchten uitstekend met chocoladedesserts combineert. De frisse stijl van de wijn houdt het dessert aangenaam licht.

Bronvermelding: Restaurant De Echoput
  Recept downloaden

Domaine Bellegarde Jurançon Moelleux 2020

Krachtig geurende, verfijnde mildzoete witte wijn uit Frankrijk. Zeer geschikt als aperitief met een toastje eenden- of ganzenlever, maar ook heerlijk bij schimmelkaas.

Even geduld a.u.b.