Recepten

Het combineren van wijn met eten is een vak apart. In het beste geval maak je een hemelse combinatie, die zowel de wijn als het gerecht mooier naar voren doet komen. Maar het kan ook misgaan: een verkeerde combinatie kan de wijn, het gerecht, of zelfs beide verpesten. Het is dus belangrijk wijn en gerecht goed te combineren.

Daarom hebben we in samenwerking met de culinaire experts van Foodteam een prachtige serie unieke gerechten mét recepten ontwikkeld, speciaal bedacht bij specifieke wijnen uit ons assortiment. Zo heeft u én een lekkere wijn én een goed gerecht op tafel. Bovendien bent u ook nog eens verzekerd van een optimale wijn-spijscombinatie.

Wilt u een advies op maat? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag. Een belletje of mailtje volstaat ook. Eet én drink smakelijk!


Saskia's Hazenpeper

Wanneer er hazenpeper gemaakt gaat worden, is dat natuurlijk het allerleukste als er een écht familie recept gebruikt kan worden. Ik belde mijn opa op voor het ultieme recept en ging aan de slag in de keuken. Ik kan alvast verklappen: het is ontzettend goed gelukt! Na de nodige voorbereidingen thuis heb ik de hazenpeper in de Wijnkoperij afgemaakt - tot grote vreugde van mijn collega's. Nu rest mij de eer om dit heerlijke recept met jullie te delen. Pak het boodschappenlijstje er alvast bij, want dit wilt u!  Ingrediënten: 4 hazenbouten 1 fles rode wijn, het liefst degene die u er ook bij drinkt 4 el wijnazijn 1 ui (in ringen gesneden) 1 prei (in ringen gesneden) 2 stelen bleekselderij (in stukjes gesneden) 2 tenen knoflook (in schijfjes gesneden) 1 wortel (in stukjes gesneden) 8 peterselietakjes 6 kruidnagels 3 laurierbladen 10 jeneverbessen 15 peperkorrels 1/2 tl rozemarijn 1/2 tl tijm 1/2 tl oregano 1/2 tl marjolein 2 flinke plakken ontbijtkoek (in stukjes, één voor in de marinade, en één voor de dag erna) Bakboter 1 el tomatenpuree Bloem 1 el kersenconfituur 50 gr gerookt spek (in blokjes) 15 zilveruitjes uit het zuur Snuf zout Bereiding: Leg de hazenbouten in een kom, leg daarop de ui, prei, bleekselderij, knoflook, wortel en peterselietakjes....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Runderragout met pappardelle

Bereidingstijd: ca. 40 minuten + wachttijd Aantal personen: 4 Ingrediënten: 1 kg runderriblappen in blokjes van 2x2 cm zout en versgemalen peper 2 el olij folie 1 grote ui fij ngesnipperd 2 teentjes knoflook uitgeperst 1 winterpeen in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes 2 el tomatenpuree 250 ml rode wij n zie wij ntip 1 blik tomatenblokjes 400 g 375 ml groentebouillon 1 el suiker 500 g pappardelle 100 g geraspte pecorino of parmezaan Voor het bouquet garni: 3 takjes tij m 2 takjes rozemarij n 2 laurierblaadjes keukentouw Bereiding: Haal het vlees ca....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Groentelasagne

Bereidingstijd: ca. 2 uur Aantal personen: 6 Ingrediënten: 250 g koelverse lasagnebladen 2 rode bieten vacuümverpakking, in dunne plakjes 1 grote zoete aardappel geschild en in dunne plakjes 1 grote pastinaak geschild en in dunne plakjes 50 g (baby)spinazie 200 g mozzarella in plakjes 75 g parmezaan geraspt 100 g hazelnoten zonder vlies ½ basilicum ca. 10 g, alleen de blaadjes aluminiumfolie Voor de saus: 250 g ricotta 200 g verse roomkaas 200 ml slagroom 125 g geraspte oude kaas 1 el chilivlokken 2 takjes oregano alleen de blaadjes, fijngehakt zout en peper 1 tl gemalen nootmuskaat Bereiding: Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng royaal op smaak met zout, peper en nootmuskaat....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Lamsstoof met olijven, rozemarijn en ingelegde citroen

Bereidingstijd: ca. 2 uur  Aantal personen: 6 Ingrediënten: 2 el olijfolie 2 uien in halve ringen 1 kg lamsvlees zonder bot, in blokjes van 2x2 cm 1 el karwijzaad 1 el vloeibare honing zout en versgemalen peper 400 ml groentebouillon 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 1 partje ingelegde citroen pot 1 kg krieltjes geboend 125 g kalamata-olijven zonder pit 125 groene olijven zonder pit Bereiding: Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en fruit er de ui ca....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Pappardelle met geroosterde pompoen, pancetta en pompoenpitten

Bereidingstijd: Ca. 1 uur Aantal personen: 4 Ingrediënten: 1 kleine hokkaido pompoen zout en peper 10 plakjes pancetta 3 el olijfolie 50 g pompoenpitten* 300 g pappardelle 250 ml groentenbouillon 2 el ciderazijn ó el tijmblaadjes 75 g pecorino grof geraspt bakpapier Bereiding: Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat....

Lees het volledige recept   Recept downloaden
Even geduld a.u.b.