Recepten

Het combineren van wijn met eten is een vak apart. In het beste geval maak je een hemelse combinatie, die zowel de wijn als het gerecht mooier naar voren doet komen. Maar het kan ook misgaan: een verkeerde combinatie kan de wijn, het gerecht, of zelfs beide verpesten. Het is dus belangrijk wijn en gerecht goed te combineren.

Daarom hebben we in samenwerking met de culinaire experts van Foodteam een prachtige serie unieke gerechten mét recepten ontwikkeld, speciaal bedacht bij specifieke wijnen uit ons assortiment. Zo heeft u én een lekkere wijn én een goed gerecht op tafel. Bovendien bent u ook nog eens verzekerd van een optimale wijn-spijscombinatie.

Wilt u een advies op maat? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag. Een belletje of mailtje volstaat ook. Eet én drink smakelijk!


Eggs benedict met Crémant de Bourgogne

Het is weer tijd voor een mooie #wijnspijswoensdag bij Wijnkoperij Platenburg. De wijn spijs dag van de week waarvoor we de handen ineen hebben geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.  Met Pasen in het vooruitzicht ging Saskia aan de slag met deze eggs benedict. Bij een echt paasontbijt horen natuurlijk eieren! En als je het ons vraagt, kan er bij zo'n mooi ontbijt zeker een mousserende wijn. We kozen voor de Crémant de Bourgogne van Vitteaut Alberti, een prachtige begeleider bij feestelijke gerechten.  Ingrediënten voor de eggs benedict Deze ingrediënten zijn goed voor 4 personen....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Parelhoen geitenkaas met La Moynerie

Wij houden enorm van lekker eten. Vandaar dat bij Wijnkoperij Platenburg elke woensdag een #wijnspijswoensdag is. Op deze dag komt er een nieuw recept online, waarvoor we de handen ineen hebben geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.  Saskia en wijn ging aan de slag met deze fantastische parelhoenfilets gevuld met geitenkaas. Bij geitenkaas denken wij altijd meteen aan sauvignon blanc. In dit geval kozen we voor deze unieke Pouilly-Fumé van Michel Redde: La Moynerie. Een mooie frisse, mineralige wijn.  Ingrediënten voor de parelhoen Deze ingrediënten zijn goed voor 4 personen....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Salade met aubergine & geitenkaas

Wijnkoperij Platenburg is gek op wijnspijs. Dat deelden we al af en toe op onze instagram-kanaal, maar vanaf heden kun je elke #wijnspijswoensdag een nieuw recept verwachten. We hebben de handen ineen geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.  Just Leanne ging aan de slag met deze verrukkelijke salade met aubergine en geitenkaas. Daarbij moesten bij meteen denken aan een Vermentino di Sardegna, een mooie sappige en frisse wijn uit Sardinië. Ingrediënten voor de aubergine salade Deze ingrediënten zijn goed voor 2 personen 1 aubergine - in de lengte door de helft Olijfolie 85 gram veldsla 4 medjoul dadels - grof gehakt 125 gram zachte geitenkaas - in stukjes 1 avocado - in plakjes 12 tomaatjes - door de helft Peper Zout Balsamico-azijn naar smaak Bereidingswijze Verwarm de oven op 200 °C....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Provençaalse plaattaart met groene groenten

Bereidingstijd: ca. 45 min. + 1 uur wachttijd Aantal personen: 4 Voor het deeg: 300 g + extra bloem type 00 of patentbloem 7 g droge gist 1 tl zout 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden 2 el olijfolie bakpapier Voor de topping: 200 g crème fraîche 1 teentje knoflook geperst zout en peper ½ tl chilivlokken 1 courgette in de lengte in dunne plakken geschaafd 1 bos groene asperges in de lengte in dunne slierten geschaafd 4 sjalotjes in halve ringen 100 g tuinerwten diepvries, ontdooid 100 g gruyère geraspt Voor de garnering: verse tij mblaadjes verse oreganoblaadjes verse basilicumblaadjes milde olij folie zeezoutvlokken Bereiding: Meng voor het deeg 300 g bloem, de gist, het zout en de Provençaalse kruiden in een grote kom....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Krokant gebakken mul met mediterrane tomaatjes

Bereidingstijd: ca. 30 min. Aantal personen: 4 Ingrediënten: 4 rode mullen schoongemaakt, van de visboer zout en peper 100 g bloem 4 el milde olijfolie sap van ½ citroen verse basilicumblaadjes voor de garnering Voor de tomaatjes: 1 el milde olijfolie 2 takjes rozemarijn 400 g snoeptomaatjes geel en rood 2 rode uien in halve ringen 2 teentjes knoflook geperst ½ tl chilivlokken 150 g zwarte olijven zonder pit 100 ml groentebouillon bakpapier Bereiding: Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C)....

Lees het volledige recept   Recept downloaden
Even geduld a.u.b.