Recepten

Het combineren van wijn met eten is een vak apart. In het beste geval maak je een hemelse combinatie, die zowel de wijn als het gerecht mooier naar voren doet komen. Maar het kan ook misgaan: een verkeerde combinatie kan de wijn, het gerecht, of zelfs beide verpesten. Het is dus belangrijk wijn en gerecht goed te combineren.

Daarom hebben we in samenwerking met de culinaire experts van Foodteam een prachtige serie unieke gerechten mét recepten ontwikkeld, speciaal bedacht bij specifieke wijnen uit ons assortiment. Zo heeft u én een lekkere wijn én een goed gerecht op tafel. Bovendien bent u ook nog eens verzekerd van een optimale wijn-spijscombinatie.

Wilt u een advies op maat? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag. Een belletje of mailtje volstaat ook. Eet én drink smakelijk!


Vitello tonnato & Terre Nere

Een zomerse vitello tonnato op eigen wijze. Bereidingstijd: 1.30 uur Aantal personen: 2 personen Benodigdheden: keukenmachine, koekenpan, half grid voor de Big Green Egg, keukentouw Ingrediënten vitello 400 gram kalfsmuis 1 takje rozemarijn 2 blaadjes salie olijfolie Ingrediënten tonnato 200 gram tonijnfilet vers 1 theelepel 5 spices 1 theelepel madraskerrie 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel zout Tonijnmayonaisse 1 blikje tonijn in olie uitgelekt 3 eetlepels mayonaisse 1 eetlepel kappertjes 4 cornichons peper en zout naar smaak Ingrediënten garnering Rucola of veldsla Radijs Appelkappertjes ​​​​ Bereiding Mix de de kruidenmix en bedek de tonijnfilet rondom met de mix....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Housesteak & Garibaldi

Een prachtige house steak maak je af met gepofte aardappel en heerlijke groenten!  Voorbereidingstijd - vlees op kamertemperatuur laten komen en 10 minuten voorwerk   Bereidingstijd - 50 minuten bereiden Tijd in totaal - 60 minuten  Aantal personen - 2 personen  Wat heeft u nodig? Big Green Egg  Aluminiumfolie Ingrediënten Creekstone house steak à 400 gram  2 grote aardappels met schil  verzameling aan verschillende kleuren wortels 4 middelgrote tomaten  2 eetlepels roomboter 4 tenen knoflook  2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels griekse yoghurt of kwark 3 stuks lente ui, fijngesneden koriander naar smaak peper en zout naar smaak Olijfolie  Voorbereiding Haal het vlees uit de koelkast en laten deze op kamertemperatuur komen, naar wens kun je er al zout over doen.  Maak de barbecue klaar voor direct grillen met de cast iron grid op 200 graden en steek deze aan om op temperatuur te komen.  Meng de roomboter met de knoflook en verdeel dit over de gewassen aardappels met schil....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Klassieke asperges met zalm

Beschrijving - Klassieke asperges met gerookte zalm Voorbereidingstijd - 15 minuten voorbereiding Bereidingstijd - 15 minuten bereiden Tijd in totaal - 30 minuten  Aantal personen - 4 personen    Benodigdheden Kookpan Sauspan    Ingrediënten 20 witte asperges (5 p.p.) 4 eieren 4 geschilde hardgekookte aardappels (dit is optioneel) 400 gr gerookte zalm 2 el roomboter 4 tl citroensap 2 takjes peterselie Peper en zout naar smaak    Voorbereiding Maak de asperges schoon door ze met een dunschiller van vlak onder het kopje tot onderaan, te schillen....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Peren tarte tatin met Jaubertie

Onze foodblogger Leanne (van Just Leanne) maakte deze heerlijke peren tarte tatin. Heerlijk als dessert met een glas Monbazillac, een prachtige zoete witte wijn van Hugh Ryman, eigenaar en wijnmaker van Château de la Jaubertie.  Ingredienten 150 g bladerdeeg op rol  25 g ongezouten roomboter 50 g rietsuiker 3/4 Conference handperen 50 g amandelmeel  1 el kaneel  1 vanillestokje 250 ml crème fraîche Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis....

Lees het volledige recept   Recept downloaden

Eggs benedict met Crémant de Bourgogne

Het is weer tijd voor een mooie #wijnspijswoensdag bij Wijnkoperij Platenburg. De wijn spijs dag van de week waarvoor we de handen ineen hebben geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn.  Met Pasen in het vooruitzicht ging Saskia aan de slag met deze eggs benedict. Bij een echt paasontbijt horen natuurlijk eieren! En als je het ons vraagt, kan er bij zo'n mooi ontbijt zeker een mousserende wijn. We kozen voor de Crémant de Bourgogne van Vitteaut Alberti, een prachtige begeleider bij feestelijke gerechten.  Ingrediënten voor de eggs benedict Deze ingrediënten zijn goed voor 4 personen....

Lees het volledige recept   Recept downloaden
Even geduld a.u.b.