Eggs benedict met Crémant de Bourgogne

Het is weer tijd voor een mooie #wijnspijswoensdag bij Wijnkoperij Platenburg. De wijn spijs dag van de week waarvoor we de handen ineen hebben geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn

Met Pasen in het vooruitzicht ging Saskia aan de slag met deze eggs benedict. Bij een echt paasontbijt horen natuurlijk eieren! En als je het ons vraagt, kan er bij zo'n mooi ontbijt zeker een mousserende wijn. We kozen voor de Crémant de Bourgogne van Vitteaut Alberti, een prachtige begeleider bij feestelijke gerechten. 

Ingrediënten voor de eggs benedict

Deze ingrediënten zijn goed voor 4 personen.

  • 4 beschuitbollen
  • 4 grote eieren
  • 3 eierdooiers
  • 4 dikke plakken gegrilde ham
  • 1 tl bieslook
  • 125 gr gesmolten boter
  • 50 ml witte wijn azijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pocheer de eieren.

  2. Zet voor de hollandaisesaus een sauspan op laag vuur. Doe hier de eierdooiers in en klop deze los met een garde. Meng de azijn erdoor. Blijf continue kloppen met de garde gedurende een paar minuten. Voeg al kloppende de gesmolten boter toe. Beetje bij beetje. Voeg uiteindelijk naar smaak een beetje zout, peper en citroensap toe. 

  3. Rooster de beschuitbollen kort in een broodrooster of in de oven. Leg vervolgens de ham op de beschuitbollen, daarop de gepocheerde eieren en top af met de hollandaisesaus. Garneer met de bieslook. 

  4. Open daarbij de Crémant de Bourgogne en geniet!

Bronvermelding: Saskia en wijn
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.