Gebakken ricotta met vijgen, noten en honing

Ingrediënten:

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram suiker
  • 15 koffiebonen
  • 1 stokje kaneel
  • 1 citroen
  • 2 vijgen
  • Pecannoten
  • Nederlandse honing

Bereiden:

  • Meng de afgetelde koffiebonen en het kaneelstokje door de ricotta
  • Laat 3 dagen goedafgedekt uitlekken in een doek in de koeling
  • Verwijder de koffiebonen en kaneel, roer de suiker goed door de ricotta
  • Vet ovenvaste vormen in met iets boter. Vul ze met ricotta en strijk glad. Doe er bakpapier op
  • Bak 30 minuten op 190 °C. Haal uit de oven, besprenkel met iets suiker
  • Doe het bakpapier er weer op en bak nog 10 minuten
  • Laat minstens een uur afkoelen
  • Snijd de ricotta in puntjes en garneer met de honing, vijgen, geraspte citroenschil en pecannoten

Wijn-spijs: Alvear Moscatel

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Alvear Moscatel

Zuid-Spaanse amberkleurige wijn, met een intens aroma van muskaat en rijpe vruchten. De krachtig zoete smaak eindigt alcoholrijk én verfrissend. Lekker bij vruchtendesserts en taart.

Even geduld a.u.b.