Hartige groentetaart met natuurwijn

Leanne van @just.leanne stond afgelopen week weer in de keuken voor Wijnkoperij Platenburg en maakte deze heerlijke quiche boordevol groente. Lekker voor een doordeweekse avond.

Benodigdheden:

  • 1 hartige taartdeeg
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 pompoen, in stukjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in stukjes
  • 2 uien, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 5 eieren
  • 200 gram biologische spekreepjes, uitgebakken
  • 200 gram emmentaler, geraspt
  • peper en zout
  • bak-olijfolie

En ook:

  • Oven
  • Hartige taart- of springvorm ∅30 cm
  • Koekenpan
  • Garde en kom

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden hetelucht.
  2. Fruit de knoflook en ui in een voorverwarmde koekenpan met een beetje olie.
  3. Voeg de pompoen en kastanjechampignons toe. Bak op laag vuur, totdat beide gaar zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en laat slinken op een laag vuur. Breng op smaak met peper, zout.
  5. Meng de uitgebakken spekjes door de groenten.
  6. Bekleed de vorm met bakpapier en leg daarin de hartige taartbodem, druk goed aan. Verdeel het groentemengsel over de taartbodem.
  7. Klop de eieren los met een snufje peper en zout. Giet het eimengsel over de hartige taart.
  8. Zorg dat het zich goed over het groentemengsel verspreid. Verdeel de emmentaler eroverheen. Zet de hartige taart gedurende 45 minuten in de oven.
  9. Controleer of het eimengsel gestold is, zo niet: verleng de baktijd dan met 10 minuten.

Wijnspijs: wit of rood?

Dat is leuk, want het kan allebei. Wij hebben voor de natuurwijen gekozen van Le Champ des Murailles uit de Languedoc. Sappig rood van een typische blend van deze regio (carignan, grenache en syrah) of liever een witte blend van grenache blanc, roussanne en marsanne.  

 

Bronvermelding: Just Leanne
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.