Lekkere wijn recepten

Lamsstoof met olijven, rozemarijn en ingelegde citroen

Bereidingstijd: ca. 2 uur 

Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 kg lamsvlees zonder bot, in blokjes van 2x2 cm
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el vloeibare honing
  • zout en versgemalen peper
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 partje ingelegde citroen pot
  • 1 kg krieltjes geboend
  • 125 g kalamata-olijven zonder pit
  • 125 groene olijven zonder pit

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en fruit er de ui ca. 5 minuten in. Haal de ui uit de pan en houd apart op een bord.
  2. Bak het vlees in dezelfde pan in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de gebakken ui, het karwijzaad, de honing en zout en peper naar smaak toe. Bak nog ca. 2 minuten verder. Blus af met de bouillon en voeg de takjes kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel schuin op de pan ca. 60 minuten stoven op laag vuur.
  3. Verwijder eventuele pitjes van de ingelegde citroen en snijd hem fijn. Voeg de krieltjes, de olijven en de citroen toe aan de pan. Leg het deksel weer schuin op de pan en laat nog 15-20 minuten stoven tot het vlees heel erg mals is.
Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Salento Albrizzi 2020

Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.

Perswijn
2020
Perswijn: 3,5 sterren

Rode en zwarte bessen, rook, zoetzuur, goede tannine, kruidig
Gilbert & Gaillard
2019
Perswijn
2018
Perswijn: 4,5 sterren

Warm en intens, pruimen en chocola, sappig en smaakvol, milde tannine, verleiding
Even geduld a.u.b.