Plaattaart met courgette en zalm

Just Leanne stond weer voor ons in de keuken en maakte deze spectaculaire plaattaart. Welke wijn drinken we daarbij?

Ingrediënten

  • 1 flammkuchen bodem 
  • 125 gr. crème fraîche
  • 1 courgette in dunne plakken 
  • 100 gr. belegen kaas, geraspt
  • 150 gr. gerookte zalm
  • 3 lenteuitjes in ringetjes 
  • peper
  • zout
  • chilivokken 

 

Bereidingswijze van de plaattaart

Verwarm de oven op 220 graden. 

Smeer de crème fraîche uit over de bodem van de Flammkuchen. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. Strooi de geraspte kaas eroverheen. 

Verdeel de plakjes courgette over de Flammkuchen. Breng op smaak met peper, zout en chili vlokken. 

Bak de Flammkuchen 15 minuten tot de bodem bruin en krokant is en de kaas gesmolten. Haal de Flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm eroverheen en als laatste de lenteui. Geniet! 

 

Wijntip: fris wit

Heerlijk met een frisse witte wijn, bijvoorbeeld Domaine Engel Riesling of een strakke chenin blanc uit Zuid-Afrika. 

Bronvermelding: Just Leanne
  Recept downloaden

Domaine Fernand Engel Elzas Réserve Riesling 2021

Fruitige, droge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fruit en een pittige, frisse smaak. Een goede begeleider van frisse salades, gebakken vis of Elzasser zuurkoolschotel.

15,5
Perswijn
2021
Perswijn: 15,5 punten

Jong, petroleum, citrus, sappig, zoetzuur, charmant zoetje

Cederberg Chenin Blanc 2023

Frisse, droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met de geur van citrus en tropisch fruit en een sappige, elegante smaak. Uitstekend te combineren met salades, visschotels en milde vleesgerechten.

Platter's
2023
Platter's: 4 sterren

Crisp, bright & fresh, showing gooseberry & passionfruit, a fine food match.
15
Perswijn
2022
Perswijn: 15 punten

Gele appel, citroen, peper, intens, zoetzuur, romig
Even geduld a.u.b.