Salade met aubergine & geitenkaas

Wijnkoperij Platenburg is gek op wijnspijs. Dat deelden we al af en toe op onze instagram-kanaal, maar vanaf heden kun je elke #wijnspijswoensdag een nieuw recept verwachten. We hebben de handen ineen geslagen met Susan van Mrs Grill, Leanne van Just Leanne en Saskia van Saskiaenwijn

Just Leanne ging aan de slag met deze verrukkelijke salade met aubergine en geitenkaas. Daarbij moesten bij meteen denken aan een Vermentino di Sardegna, een mooie sappige en frisse wijn uit Sardinië.

Ingrediënten voor de aubergine salade

Deze ingrediënten zijn goed voor 2 personen

  • 1 aubergine - in de lengte door de helft
  • Olijfolie
  • 85 gram veldsla
  • 4 medjoul dadels - grof gehakt
  • 125 gram zachte geitenkaas - in stukjes
  • 1 avocado - in plakjes
  • 12 tomaatjes - door de helft
  • Peper
  • Zout
  • Balsamico-azijn naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.

  2. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees van de aubergine.

  3. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

  5. Rooster de aubergines ca. 40 min. in de oven tot de aubergine zacht is.

  6. Verdeel de veldsla over de twee borden.

  7. Verdeel de avocado, tomaatjes, dadels en geitenkaas over de sla.

  8. Leg de halve aubergine erop en besprenkel met olijfolie en eventueel balsamico-azijn.

Bronvermelding: Just Leanne
  Recept downloaden

Gabbas Vermentino di Sardegna Manzanile
Alleen in webshop

Gabbas Vermentino di Sardegna Manzanile 2021

Zachtdroge witte wijn uit Italië met kruidige, bloemige nuances en de geur van rijp fruit. De smaak is vol, evenwichtig en rond. Heerlijk bij zowel voorgerechten als ovenschotels met vis.

Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Fris, bloemig, perzik, fruitig, goed gemaakt, sappig

14,50 per fles

Even geduld a.u.b.