Vitello tonnato & Terre Nere

Een zomerse vitello tonnato op eigen wijze.

Bereidingstijd: 1.30 uur
Aantal personen: 2 personen
Benodigdheden: keukenmachine, koekenpan, half grid voor de Big Green Egg, keukentouw

Ingrediënten vitello

  • 400 gram kalfsmuis
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blaadjes salie
  • olijfolie

Ingrediënten tonnato

  • 200 gram tonijnfilet vers
  • 1 theelepel 5 spices
  • 1 theelepel madraskerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • Tonijnmayonaisse
  • 1 blikje tonijn in olie uitgelekt
  • 3 eetlepels mayonaisse
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 cornichons
  • peper en zout naar smaak

Ingrediënten garnering

  • Rucola of veldsla
  • Radijs
  • Appelkappertjes
    ​​​​

Bereiding

Mix de de kruidenmix en bedek de tonijnfilet rondom met de mix. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de tonijnfilet voor 1 minuut per kant, de tonijn behoort binnenin rood te zijn. Laat de tonijn afkoelen en verwarm de EGG voor om op 140 graden indirect te grillen. Bewaar de tonijn afgedekt in de koelkast. Wrijf de kalfsmuis in met olie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de rozemarijn en salie bovenop de kalfsmuis en bind deze vast met keukentouw. Leg de kalfsmuis op de EGG en grill deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. Dat is ongeveer 50 minuten.

Maak intussen de mayonaisse door de ingredienten in de keukenmachine samen te mixen en op smaak te brengen met peper en zout. Bewaar dit afgedekt in de koelkast.

Haal de kalfsmuis van de EGG wanneer de juiste temperatuur is bereikt en laat dit 10 minuten afkoelen, nu kun je ook de mayonaisse en tonijn uit de koelkast halen en deels op kamertemperatuur laten komen. Snijd de kalfsmuis en tonijn in mooie plakken en bekleed het bord met de garnering die je hebt gekozen.

Bedek de garnering met de tonijn, kalfsmuis en daarop de tonijnmayonaisse. Naar wens kun je het geheel afmaken met verse peper.

Eet smakelijk!

Bronvermelding: Mrs Grill
  Recept downloaden

Monchiero Carbone Roero Arneis Recit
NIEUW DESIGN

Monchiero Carbone Roero Arneis Recit 2023

Droge witte wijn met een jeugdig en geurig aroma van groene appel, peer en florale nuances. Heerlijk bij vele koude of warme voorgerechten met vis of bij rijke salades.

Nadien de Visser

Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser

"Licht, fris en zuiver met fijne bitters. Ik kan dit elke dag drinken. Lekker bij vitello tonnato." Lees meer

90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

This is aromatic with notes of pear drops and lemon pith as well as white flowers and herbs. Polished and round on the palate with creamy stone fruit texture and a medium body.

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosato 2022

Italiaanse rosé met een ingetogen fruitig en kruidig aroma. De smaak is vol, fris, krachtig en evenwichtig. Uitstekende maaltijdrosé: bij vis, pasta of gevogelte.

Nadien de Visser

Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser

"Alsof je bij de Etna zelf staat. Rokerig. Vulkanisch. Maar ook abrikozen, frambozen, iets ziltig en kruidigheid..." Lees meer

WineLife
2022
WineLife: 1 sterren

Licht en fris: ja. Fruit en kruiden: ook. Structuur en stevigheid: zeker! Met verfijnde rokerige tonen. Complex. Kan zo en bij bouillabaisse, vis van de barbecue, lamsbout, gegrilde paprika’s.
92
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 92 punten

Notes of candied cherries and dried orange peel with hints of flowers and minerals. Clean and focused on the palate with a medium body, steady acidity and tangy, flinty character on the finish.
92
Parker
2021
The Wine Advocate: 92 punten

This wine not only shows deft balance, it also produces freshness and delicate aromas of pink rose and cassis.
Perswijn
2020
Perswijn: 4,5 sterren

Open, rood fruit, framboos, aardbei, vulling, sap, rond, structuur

22,20

Vanaf 12 flessen 20,35 per fles

Even geduld a.u.b.