Warm ananastaartje met roomijs van stemgember

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 4 plakken korstdeeg (uit de supermarkt)
  • Roomijs
  • 2½ deciliter melk
  • 2½ deciliter slagroom
  • 150 gram eierdooier
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram stemgember, gehakt met vocht
  • poedersuiker om te bestrooien


Bereidingswijze

Roomijs van stemgember
Meng alle ingrediënten en verwarm ze al roerende tot 82°C. Daarna zeven, afdekken en af laten koelen.

À la minute
Draai de ijscompositie op in de sorbetière. Snijd de schil van de ananas en verwijder de pitten. Snijd plakken van 1,5 centimeter dik. Steek de kern, met behulp van een steker, eruit. Steek met een grotere steker de ananas uit. Prik met een vork gaatjes in de plakjes korstdeeg. Steek het deeg uit, net iets groter dan de plak ananas. Leg de ananas erop en bestrooi het geheel met ruim poedersuiker. Zet het taartje gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet het taartje in het midden van het bord schep een bol roomijs in het midden van het taartje. Leg wat bolletjes gember eromheen. 

Wijn-spijs: Château Gravas Sauternes
Een goudgele kleur en een intens aroma van honing, iets marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en blijft lang nahangen.

Bronvermelding: Koken als Kaatje met bijzondere recepten uit de keuken van restaurant Kaatje bij de Sluis - uitgeverij KunstMag, 2009
  Recept downloaden

Klassieke combinatie met roquefort.

Château Gravas Sauternes 2019

Franse witte wijn met een intens aroma van honing, marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en past heel goed bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak. 

Nadien de Visser

Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser

"TIjdens de Bordeaux proeverij combineerden we Chateau Gravas met roquefort. Super klassiek en super goed..." Lees meer

Even geduld a.u.b.