Umbrië is een qua omvang vrij klein wijngebied in het hart van Italië, halverwege Florence en Rome. Hoewel Umbrië publicitair wat in de schaduw staat van buurgebied Toscane, maakt de wijnbouw er een voortvarende ontwikkeling door. Gezichtsbepalende rassen zijn de trebbiano bij wit en sangiovese bij rood. Trebbiano en grechetto vormen de basis van Orvieto, de belangrijkste wijn Umbrië. Sangiovese schittert in herkomstbenamingen als Torgiano en, samen met sagrantino, in Montefalco. Deze rode wijnen sluitend perfect aan bij de Umbrische keuken, waarin veel truffels gebruikt worden.
Cervaro komt van de familienaam welke Castello della Sala in de 14e eeuw beheerde, Monaldeschi della Cervara. De blend, bestaande uit grootendeels Chardonnay en een kleiner aandeel Grechetto, was in 1985 een van de eerste Italiaanse witte wijnen welke zowel malolactische omzetting, als rijping in nieuwe barriques onderging.