Wijnadvies op afstand
Plan een afspraak

Zoals u van ons gewend bent, nemen wij graag de tijd voor u om met elkaar tot heerlijke wijnspijs combinaties te komen. Met de feestdagen in het vooruitzicht, zal het de komende weken in de winkel almaar drukker worden. Wegens de coronamaatregelen hanteren wij echter nog steeds een beperkt aantal klanten in de zaak. 

Wijnkeuze bij uw menu

Om u toch te kunnen voorzien van een uitgebreid advies over de wijnkeuze bij uw (feest)menu, hebben we een online kalender voor u gemaakt. Hier kunt u op het moment dat het u uitkomt, een belafspraak met ons plannen. Zo kunt u vanuit uw luie stoel uw wijnen uitkiezen en wij doen de rest! Van het samen doornemen van het menu, het plaatsen van de bestelling tot het bij u thuis bezorgen. U wordt van A tot Z ontzorgd. Dan kunt u zich concentreren op andere dingen.

Plan een belafspraak


Wijnadvies per mail

 

Mailen kan natuurlijk ook

Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook. Mail ons uw feestmenu (mag ook een foto van uw aantekeningen zijn) en wij komen terug met een passend wijnadvies. Mocht u een budget in uw hoofd hebben, laat het ons weten, dan houden we er rekening mee. 

Stuur een mail


Onze wijnadviseurs

Maak kennis met onze wijnadviseurs 

Julien Platenburg 

Julien Platenburg

Eigenaar / wijnadviseur

Sinds 2018 is Wijnkoperij Platenburg over gegaan naar de vierde generatie van dit familiebedrijf, Julien Platenburg. Samen met adviseurs Pieter, Daniëlle en Saskia zorgt hij voor het reilen en zeilen van winkel. 

Favo wijnspijs: dat is uiteraard short ribs 24 uur gegaard op 74 graden in de sous vide en daarna afgrillen op de bbq met een glas St Joseph Syrah.

Pieter  Pors

Pieter Pors

Wijnadviseur

Na jaren in een restaurant te hebben gewerkt, besloot Pieter dat het tijd was voor wat anders. Sinds begin van 2018 is hij dagelijks in de winkel te vinden als wijnadviseur en houdt zich onder andere bezig met de web-bestellingen. 

Favo wijnspijs: Chenin Blanc Reserve van DeMorgenZon met in roomboter gebakken zeetong en langzaam meegewarmde Hollandse garnaaltjes in de boter

Daniëlle  Duijvestijn-Giljam 

Daniëlle Duijvestijn-Giljam

Wijnadviseur

Sinds 2019 is Daniëlle werkzaam als wijnadviseur bij Wijnkoperij! Bekend gezicht? Dat kan kloppen, want ze heeft eerder voor ons gewerkt. Dat was totdat ze met haar gezin emigreerde naar Californië een paar jaar geleden! Zeeuwse van origine, Rotterdamse in hart en woonachtig in Den Haag. Ze heeft onder andere bij het Zalmhuis gewerkt, een eigen restaurant gehad in Zeeland, vinologenopleiding behaald en een wijnbar begonnen in Santa Cruz, Californië. Een bezig bijtje, dus!

Favo wijnspijsTête de Cuvée met gewokte vongole, verse pasta en peterselie olie

Ger  Platenburg 

Saskia Gelissen

Adviseur in opleiding

Saskia heeft zeven jaar in Frankrijk gewoond en daar is haar liefde voor wijn begonnen. Inmiddels woont ze in Rotterdam, SDEN3 (wijnbrevet) op zak en bezig met de vinologenopleiding. Ze houdt van reizen naar mooie wijnlanden en is onder andere in Argentinië geweest. Op Saskia en Wijn deelt ze haar avonturen. 

Favo wijnspijs: Lamsrack uit de sous vide, met kruidenkorst en Etna Rosso van Tenuta delle Terre Nere

Lia  Platenburg

Lia Platenburg

Wijnadviseur (moeder van Julien)

Lia, opgegroeid in Rotterdam, komt uit een ondernemersgezin in de levensmiddelenbranche, waarbij wijn een duidelijk andere rol speelde dan bij Wijnkoperij Platenburg vandaag de dag. De levendige discussies tussen Ger en haar papa indertijd is ze nog zeker niet vergeten. Door Ger is 45 jaar geleden de liefde voor eerlijke wijnen ontstaan en dat is de aanleiding geweest om diverse wijnopleiding te volgen en ook het liquoristendiploma te behalen. Haar opleiding in de zorg ten spijt heeft Lia altijd met heel veel plezier 45 jaar lang de mooiste wijnen mogen adviseren. De benoeming van Wijnkoperij Platenburg tot “Hofleverancier” is de kroon op haar werkzame leven. Met het volste vertrouwen in Julien, de vierde generatie Platenburg is het bedrijf in goede handen.

Favo wijnspijs: kaasmarbré met pruimen en een glas PX

Ger  Platenburg

Ger Platenburg

Wijnadviseur (vader van Julien)

Ger Platenburg, vinoloog en liquorist met een passie voor wijn, is de derde generatie van dit meer dan 100 jaar oude familiebedrijf dat sinds 1894 in Rotterdam gevestigd is. Heeft in meer dan 50 jaar de zaak opgebouwd, samen met Lia tot een toonaangevende Wijnkoperij in Rotterdam en omgeving dat tijdens het 125jarig jubileum voor deze mijlpaal werd onderscheiden met het koninklijk predicaat “hofleverancier”. Was in het verleden ook nog voorzitter van Les Genereux en de Vinologen Vereniging. Werkt inmiddels op de achtergrond als adviseur en kan u dus als geen ander de ideale wijnspijs combinatie geven.

Favo wijnspijs: Bordje met gerookte zalm, gerookte paling, kleine garnalen en rode tonijn en Saint Aubin S. Langoureau (fris) of Pouilly Fuissé Soufrandise d’Automne (vol).


Wijnspijs

De favoriete recepten van onze wijnadviseurs met bijpassende wijnen

Volg @wijnkoperijplatenburg op instagram voor meer wijnspijs!

Even geduld a.u.b.