Housesteak & Garibaldi

Een prachtige house steak maak je af met gepofte aardappel en heerlijke groenten! 

  • Voorbereidingstijd - vlees op kamertemperatuur laten komen en 10 minuten voorwerk  
  • Bereidingstijd - 50 minuten bereiden
  • Tijd in totaal - 60 minuten 
  • Aantal personen - 2 personen 

Wat heeft u nodig?

  • Big Green Egg 
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • Creekstone house steak à 400 gram 
  • 2 grote aardappels met schil 
  • verzameling aan verschillende kleuren wortels
  • 4 middelgrote tomaten 
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 tenen knoflook 
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels griekse yoghurt of kwark
  • 3 stuks lente ui, fijngesneden
  • koriander naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • Olijfolie 

Voorbereiding

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laten deze op kamertemperatuur komen, naar wens kun je er al zout over doen. 
  2. Maak de barbecue klaar voor direct grillen met de cast iron grid op 200 graden en steek deze aan om op temperatuur te komen. 
  3. Meng de roomboter met de knoflook en verdeel dit over de gewassen aardappels met schil. Deze pak je daarna goed in met aluminiumfolie waarna je met een vork een aantal gaatjes in het folie prikt. 
  4. Meng de mayonaise, griekse yoghurt, lente ui en koriander en voeg peper en zout toe naar smaak. Dit bewaar je afgedekt in de koelkast. 

Bereiding

  1. Leg de ingepakte aardappels op de bbq zodat deze in 50 minuten gaar kunnen worden. 
  2. In de tussentijd doe je wat olijfolie op de wortelen en de tomaten. Deze leg je als je aardappels 20 minuten op de bbq hebben gelegen ook op de grill. Draai ze af en toe om. 
  3. Nu is het tijd om de steak te maken. Deze leg je op het gedeelte van het rooster waar je direct grilt. Afhankelijk van de gewenste gaarheid kun je een kerntemperatuur van 49 graden aanhouden. Dit is ongeveer 4 minuten per kant. 
  4. Als het vlees klaar is pak je dit in in aluminium folie. Daarna pak je de aardappel uit en snijdt je deze in, maar niet helemaal door. In het midden vul je de aardappel met het yoghurt mengsel en pak je ook de groenten van de bbq en serveer je deze op het bord. 
  5. Het vlees kun je nu uitpakken in plakken snijden en serveren. 

Wijnspijs

Wat een hit, deze geweldige en originele Chileense rode wijn van de bevlogen wijnmaker Maurizio Garibaldi! Geen dertien-in-een-dozijn-Carmenère of -Cabernet, maar een unieke, terroirgedreven blend van durif, malbec en syrah, afkomstig uit Maipo Valley. Een uitstekende keuze bij dit recept van Mrs Grill.  

Bronvermelding: Mrs Grill
  Recept downloaden

1

Domaine Bessa Valley Enira Red 2016

Wijn uit Bulgarije - Bessa Valley

Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.

Pieter Pors

Aanbeveling van onze wijnadviseur Pieter Pors

"Domein van voormalig St. Emilion boeren, mooie begeleiding van kruidige lamsschotels. Genieten op een koude winterdag..." Lees meer

2

Maurizio Garibaldi Maipo Costa Durif-Malbec-Syrah 2017

Wijn uit Chili - Maipo Valley

Prachtige rode wijn met een verfijnde geur van bloemen, vers rood fruit (kers, braam), eikenhout en specerijen. De smaak is vol, sappig en harmonieus met rijpe, soepele tannine in de lang aanhoudende afdronk. Probeer ‘m eens bij een stevig vleesgerecht, zoals ossobuco, wild zwijn of lamsbout.

Even geduld a.u.b.