Wijnkoperij Platenburg (1894) en Slagerij van Linschoten (1908) slaan de handen ineen. David van Linschoten is de bedenker van deze échte Rotterdamse Gin, die hij speciaal voor het 110-jarig bestaan van de Slagerij introduceerde in 2018.
Vanillestokjes zijn de zaadpeulen van de vanilleorchidee. De peulen die voor deze likeur gebruikt worden zijn afkomstig uit Madagascar. Ze worden met de hand geoogst en daarna gefermenteerd. Hierna worden ze naar Nederland verscheept.
Flesinhoud: 700 ml
Voor deze likeur worden prachtig rijpe frambozen gebruikt. De extractie duurt ongeveer drie weken. Deze liqueur wordt net als alle rode fruit liqueuren een aantal keer per jaar gemaakt zodat de versheid gegarandeerd blijft.
Flesinhoud: 700 ml
Wijn uit Nederland - Limburg
Heerlijke wijn, fris en tegelijk flirtend met mild. In zijn aroma gaan citrusfruit, voorjaarsbloemetjes en een snufje kruiden fraai en evenwichtig met elkaar samen.
Wijn uit Nederland - Limburg
Groene appel met wat spetters perensap, een hint van abrikoos: dit soort schakeringen zijn in deze sappige wijn te vinden, een Riesling ook die fris smaakt zonder schraal te zijn.
Wijn uit Nederland - Limburg
Wat je in deze variant van pinot blanc vooral proeft, is sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
Voor deze liqueur worden verse limoenen en citroenen gedistilleerd in authentieke roodkoperen distilleerketels. Het distillaat wordt gecombineerd met het sap van limoenen waardoor een zeer zuivere en frisse liqueur ontstaat.
Flesinhoud: 700 ml
Wijn uit Nederland - Limburg
De ronde, vrij stevige, enigszins milde smaak van deze verrassend geslaagde wijn – pinot gris is moeilijk om te cultiveren – heeft elementen van passievrucht, citrus en zuidvruchten.
Deze fruitige en plezierig lichte genever is gedistilleerd uit een mengsel van gelijke delen rogge, mais en gemoute gerst. Na drie distillaties wordt het resulterende distillaat gedeeltelijk nog een keer gedistilleerd met de kruiden als jeneverbes, zoethout en anijszaad.
Flesinhoud: 1000 ml
De cognac die de basis vormt van deze liqueur wordt op ambachtelijke wijze gedistilleerd in rood koperen distilleerketels en rijpt hierna minstens drie jaar op eikenhouten fusten. De combinatie van de sinaasappel, de cognac en de overige ingrediënten maakt dit een schitterende sinaasappel liqueur.
Flesinhoud: 700 ml
De graan eau de vie (moutwijn) wordt gedistilleerd uit gelijke delen rogge, mais en gemoute gerst. De mais geeft een rijke zoetheid, de rogge geeft kruidige tonen en de gemoute gerst zorgt voor de ruggegraat.
Flesinhoud: 1000 ml