Licht strogeel van kleur. In de neus aroma's van gedroogde appel, ananas, citroen, perzik en een lichte hint van honing en gravel. De smaak is rijk en complex met een volle structuur, wat tonen van vanille en een lange, verfijnde afdronk. Na de handmatige oogst wordt er zachtjes geperst en enkel het zuiverste sap wordt vergist in eikenhouten vaten (50% nieuw).
Indrukwekkende chardonnay met Bourgondische allure. Een complexe geur van perzik, bergamot, meloen, jasmijn, vanille en vuursteen. De smaak is vol en rijk met een levendige frisheid. Aanhoudende finale met roomboter, toast en citroenrasp.
Een prachtige balans tussen frisheid en mooi rijp rood fruit. Framboos, rode kers, zoete specerijen en zwarte thee, kortom een schitterende Californische Pinot Noir die Bourgogneliefhebbers absoluut zal aanspreken.
Wijnkoperij Platenburg (1894) en Slagerij van Linschoten (1908) slaan de handen ineen. David van Linschoten is de bedenker van deze échte Rotterdamse Gin, die hij speciaal voor het 110-jarig bestaan van de Slagerij introduceerde in 2018.
Elegante, sappige droge witte wijn met aroma’s van appel, peer, perzik, brioche en witte bloemen. De smaak is toegankelijk, puur en precies met rijp fruit en evenwichtige zuren. De finale is mild en aanhoudend.Heerlijk bij witte asperges met botersaus, stoofpotje van kabeljauw, salade van tuinbonen of jonge, harde kazen.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Witte bloemen, milde zuren. Fijn als aperitief, maar ook prima bij een pasta met zalm." Lees meer
Grooste wijn met indrukken van mandarijn, gember, vuursteen en krachtig mondgevoel en een lange finale. Ideale begeleider van verfijnde gerechten als ceviche, sushi of kreeft.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Witte bloemen, milde zuren. Fijn als aperitief, maar ook prima bij een pasta met zalm." Lees meer
Ambachtelijke champagne van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.
Elgin staat van oudsher bekend als de plek in Zuid-Afrika waar appels vandaan komen: er worden intensief appels en peren verbouwd. Sinds enkele decennia heeft men ook ontdekt dat de koele regio uitermate geschikt is voor de productie van druiven en elegante kwaliteitswijnen. Richard Kershaw is één van de voorvechters van de streek.
Krachtige rode wijn met een complexe geur van pruim, zwarte kers, vijg, laurier, kruidnagel en rokerig eiken. Uitgesproken krachtig en intens van smaak met zondoorstoofd fruit, frisse zuren, stevige tannines en een lange afdronk.
Donkerrode Italiaanse wijn met de geur van eiken, tabak en rijp zwart fruit. De smaak is stevig en krachtig en past uitstekend bij stevige stoofgerechten, gegrild vlees of zachte kaas en stokbrood.
De eigenaar van Tenuta delle Terre Nere, Marco de Grazia, is een van de pioniers van de moderne wijncultuur op de vulkaan de Etna. Hoewel hij zelf niet van Sicilië, maar uit Florence komt, was hij een van de eersten om de potentie van dit bijzondere terroir en microklimaat te zien en de ingeslapen wijncultuur er nieuw leven in te blazen.
Richard Kershaw is één van de voorvechters van de hoog gelegen streek Elgin. Hij heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt de wereld te laten zien dat Elgin niet zomaar mooie wijnen voortbrengt, maar de potentie heeft voor wijnen die tot de wereldtop behoren.
Omdat de wijngaard vrijwel volledig omsloten wordt door een muur van gestolde lava, krijgen de flessen het predicaat monopole op het label. Daarnaast voegde Marco de toepasselijke term Dagala - eiland in Siciliaans dialect - toe aan de naam van de wijngaard.
‘Toffee, apple, melon with sparky, flinty complexity. Great layers of texture. World class.’ – Jancis Robinson Als je naast wijnmaker ook Master of Wine bent, kan het bijna niet anders dan dat je op zeer serieus niveau wijn maakt.
De Deconstructed-serie is het zeer exclusieve prestigeproject van de Britse wijnmaker Richard Kershaw. Hij heeft zichzelf tot doel gesteld de beste wijngaarden van de kleine, koele regio Elgin in kaart te brengen en aldus de potentie van de streek voor wijnen van grand cru-niveau te laten zien. Daar slaagt hij tot dusverre wonderwel in.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account