Italiaanse rode wijn met de geur van eikenhout en gekonfijt en gedroogd fruit. De smaak is zacht en aromatisch. Heerlijk bij rijke en kruidige gerechten van wild of rundvlees, maar ook erg lekker bij oude kaas.
Laurent, achterkleinzoon van Edouard Delaunay en onder andere bekend van onze zuid Franse huiswijnen van Abbotts&Delaunay, is de 5e generatie van een befaamde Bourgogne familie. Nadat de familie lange tijd niet actief is geweest in Bourgogne, besloot Laurent in 2017 terug te keren naar zijn geboortegrond en de historie van zijn familie weer in ere te herstellen.
Cuvée Lachat komt van het plot dat rondom Domaine Lachat (in de Beaujolais Cru Régnié) ligt. De wijngaarden liggen op 400m hoogt en bevatten zeer oude gamay stokken van 70-90 jaar oud. Na de handmatige oogst ondergingen de druiven 18 dagen semi macération carbonique
Flesinhoud: 1500 ml
Werkelijk briljante zoete Moselriesling van biodynamische topproducent Clemens Busch. De druiven voor dezeBeerenauslese zijn afkomstig uit de Groose Lage (Grand Cru wijngaard) Fahrlay, een van de mooiste percelen in de wijngaard Marienburg.
Flesinhoud: 375 ml
Ambachtelijke champagne van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.
Mousserende witte wijn met een aroma van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. De smaak is krachtig en droog. Fantastisch als aperitief, maar ook lekker bij vis met krachtig smakende saus.
Mousserende witte wijn met een fijn aroma van hout en rijp geel fruit. De smaak is krachtig en droog. Erg lekker als aperitief, maar ook uitstekend bij vis met krachtig smakende saus of schelpdieren.
‘Truly grand cru level.’ – Jancis Robinson Britse Master of Wine en wijnmaker Richard Kershaw is er van overtuigd dat je in de koele, Zuid-Afrikaanse wijnstreek Elgin net zulk topniveau Chardonnay kunt maken als in de Bourgogne.
Grandioze, gelaagde witte wijn met spanning en Bourgondische finesse. Een complexe geur van gekonfijte citroen, grapefruit, meloen en vuursteen. Vol en intens van smaak met puur fruit en levendig frisse zuren.
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Het domein Jean Chartron is welhaast synoniem aan de beroemde Bourgogne-appellatie Puligny-Montrachet. Maar ook daarbuiten maakt de huidige generatie in de persoon van vigneron Jean-Michel Chartron een aantal prachtige witte Bourgognes.
Saulheim en specifiek de “Probstey” wijngaard wordt al sinds de Middeleeuwen gecultiveerd. De grond is veelal klei, mergel en kalksteen. Vooral die kale kalksteen dat door de eeuwen heen is geerodeerd, vereist het uiterste van de wijnstokken die erop groeien.
Fraaie en kenmerkende, lichtrood gekleurde Brunello met geuren van vers rood fruit en tonen van de eikenhoutrijping. De smaak zet vol en fris in met rijpe tannine. De finale is minutenlang en aromatisch sterk. Mooi bij gerechten met paddenstoelen en truffel maar ook bij gegrilde vleesgerechten.
Prachtwijn met een subtiele geur van rozenbottel, kers, bosaardbei, peper en laurier. De smaak is intens sappig en gelaagd met rood fruit, een levendige frisheid en rijpe, ragfijne tannines. Lange afdronk met indrukwekkende finesse. Heerlijk om solo van te genieten of bij verfijnde gerechten, zoals salade met eendenborst en frambozen of risotto met paddenstoelen.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account