Jonge, robijnrode Port met jamachtig fruit van kers, pruim, blauwe bes plus specerijen (jeneverbes, kruidnagel). Mildzoet en mooi sappig in smaak met evenwichtige frisheid en soepele tannines. Fraai in combinatie met een lichtpittige blauwe kaas of een chocoladedessert.
Fraaie Tawny met een verfijnde, ontwikkelde geur van tabak, pruimedant, vijg, gebrande noten en kaneel. Toegankelijk en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en zachte tannine. Mooi bij notengebak met karamel of harde, oude kazen.
Licht goudgele Port met een subtiele geur van gekonfijte citroen, sinaasappelschil, vijg en karamel. Vol, zacht en mildzoet van smaak met gebalanceerde zuren. Drink ‘m licht gekoeld als aperitief, gewoon puur of als Port Tonic (witte Port, tonic, ijs en citroen).
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Indrukwekkende vintage port uit topjaar 2015. Mooi geconcentreerd fruit, elegante frisse zuren en een stevige structuur geven deze port alle ingrediënten om enkele decennia bewaard te kunnen worden.
Vintage Port is Taylor's meest zeldzame en bijzondere wijn. Alleen in jaren waarin alles perfect is wordt een Vintage Port uitgegeven. De wijn is een blend van de twee beste "quinta's" Vargellas en Terra Feita.
Deze Finest Reserve port is speciaal door Wijnkoperij Platenburg geselecteerd voor The Port of Rotterdam. Het idee is ontstaan in 1990 ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van de stad.
Elk jaar selecteert Fonseca Guimaraens de beste wijnen. Als na twee jaar houtrijping blijkt dat de kwaliteit bovengemiddeld is, worden de beste wijnen geblend en gebotteld als Fonseca vintage of als Guimaraens vintage.Fonseca vintage wordt alleen gemaakt in klassieke vintage jaren en zijn veelal wijnen met buitengewone concentratie.
De magie van Vintage port is in elke fase anders: als jonge wijn vangt hij de jeugdige fruitkarakters op, na 20 jaar of meer worden de effecten van de langzame integratie van flesrijping onthuld en uiteindelijk, na vele decennia, domineert de geest de wijn.
De magie van Vintage port is in elke fase anders: als jonge wijn vangt hij de jeugdige fruitkarakters op, na 20 jaar of meer worden de effecten van de langzame integratie van flesrijping onthuld en uiteindelijk, na vele decennia, domineert de geest de wijn.
Zeer complexe port met een gerijpte geur van pruimedant, noot, kruidnagel, rook en karamel. Vol, zacht en zoet van smaak met evenwichtige zuren en versmolten tannines. De finale is lang met nuances van dadel en toast.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account