Assortiment
Jaarlijks organiseert Proefschrift de wijnspijscompetitie Aquavinum: de verkiezing van de beste kreeft-, oester- en tonijnwijn van Nederland. Onze wijnen wonnen niet in één, niet in twee, maar in alle drie de categorieën! Een ongekend resultaat, waar we bijzonder trots op zijn.
Proefschrift ontving per categorie een groot aantal inzendingen van diverse Nederlandse wijnimporteurs. De wijnen werden beoordeeld door wijnprofessionals Jan en Kyra van Lissum. In de verkiezing van de beste wijn voor bij kreeft kozen ze een winnaar in twee prijscategorieën, namelijk t/m € 20 en vanaf € 20.
De Zuid-Franse Carignan Blanc van jonge wijnmaker Camille Ournac is tot winnaar uitgeroepen in de categorie beste kreeftwijn t/m € 20. De wijnexperts van Proefschrift proefden de ingezonden wijnen in combinatie met Canadese kreeft, een soort die opvalt door z’n stevige vlees en zoetige smaakimpressie. De jury noteerde: ‘Perfecte combinatie, evenwichtig, sappig en smaakvol. Wijn en kreeft liggen prachtig in elkaars verlengde.’
In de categorie beste wijn voor bij oesters werd de biodynamische Muschelkalck Riesling van het gerenommeerde Domaine Loew – we citeren – ‘de grote winnaar’. De jury proefde de inzendingen in combinatie met de no. 4-oester van het beroemde familiebedrijf Gillardeau: een kleine, vlezige oester met een zilte, zoetige en kruidige smaak. De Van Lissums oordeelden: ‘Fraaie combinatie, smaakvol, zuiver en levendig, mooie aansluiting tussen oester en wijn, uitstekende balans en lengte’.
Geurige droge witte wijn uit Frankrijk, met een rijke geur. De smaak is fris, krachtig en verfijnd. Dé wijn bij schaal- en schelpdieren, maar ook heerlijk bij visschotels uit de oven.
20,40
Vanaf 12 flessen 18,70 per fles
De beste wijn voor bij tonijn was dit jaar een nieuwe categorie in de wijnspijscompetitie. De jury combineerde de ingezonden wijnen met rauwe tonijn, op smaak gebracht met sojasaus, wasabi, mierikswortel en een lichte pepersaus. De verrassende winnaar? De Wild Ferment Assyrtiko van Gaia Wines – een subtiel houtgerijpte witte van het Griekse eiland Santorini.
De proevers noteerden: ‘De rijke, volle wijn gaat bijna over de tonijn heen, maar toch blijft de combinatie in balans en liggen de aroma’s op één lijn. Zeer toegankelijk en aangenaam voor een breed publiek. De mierikswortel zorgt voor pittigheid en versterkt de balans. Rijke, smaakvolle combinatie’.
Griekse, droge witte wijn met een pittige, kruidige geur en een krachtige, frisse smaak. Gemaakt van assyrtikodruiven. Lekker bij gegrilde vis of schaal- en schelpdieren.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"Tja, hoe gaan we dit omschrijven? Een combinatie van de mineraliteit van Chablis, de frisheid van een riesling en het zonnige van Santorini..." Lees meer
37,65
Vanaf 12 flessen 34,51 per fles
Kortom, de lekkerste seafoodwijnen koopt u bij ons! Welke combinatie gaat u als eerste proberen?
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account