Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op kenmerk
Zoek op smaakprofiel
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Het verhaal achter de logo's

Ruim veertig jaar stonden Ger en Lia Platenburg met veel plezier in de winkel aan de Goudsesingel. Sinds februari 2018 heeft hun zoon Julien Platenburg de leiding overgenomen. Bij een nieuwe generatie hoort ook een nieuw logo. 

Dat was niet de eerste keer. In hun tijd hebben Ger en Lia al grote veranderingen doorgevoerd. Laten we die eens van dichtbij bekijken. 

Het logo dat Ger hieronder vasthoudt, was het eerste logo van Wijnkoperij Platenburg. In die tijd nog slijterij & wijnhandel, want dit was in de jaren '50 - '60, toen heel Nederland nog verzot was op distillaten en zoete wijnen. Dit logo is bedacht én ontworpen door Opa Michel, de tweede generatie Platenburg. 

De volgende fase breekt aan. Ger en Lia laten een logo maken door Mandy (haar achternaam weten we niet meer). Creatief en speels met de vloeiende wijnfles in de letter 'N'. Dit logo hangt al jaar en dag aan de muur in onze kelder, zoals te zien is op bovenstaande foto. Het logo viel op, maar het was misschien een beetje té vernieuwend voor die tijd. Het paste niet bij onze nieuwe locatie: Goudsesingel - het pand waar we nu nog steeds te vinden zijn. 

Sinds we aan de Goudsesingel zitten, is dit ons logo. 

 

 

Nu Julien het stokje van zijn ouders heeft overgenomen en met een frisse wind door het familiebedrijf raast, mag ook "het ovaaltje" er aan geloven. Geen grote veranderingen, maar een kleine opfrissing. Onze geschiedenis maakt deel uit van wie wij zijn, dus het jaartal blijft een plek verdienen. Het nieuwe logo is ontworpen door Mircea Nikkels van StudioMN.

 

 


We mogen dan wel een nieuw logo hebben, maar u kunt nog steeds rekenen op ouderwetse gezelligheid en deskundigheid in onze winkel! We doen het natuurlijk niet alleen. Al jaren worden we in de winkel bijgestaan door Mieke Hurkmans en sinds vorig jaar heeft ook Pieter Pors zich bij het team gevoegd. Achter de schermen zorgt Nadien de Visser voor de online marketing. 

Dit jaar bestaan we 125 jaar!

Dit jaar bestaan we 125 jaar. Dat hadden we niet gekund zonder u, onze trouwe klant. Daarvoor willen we u ontzettend bedanken! Dat gaat uiteraard gepaard met een groot feest. Heeft u 2 november al in uw agenda gezet? We vertellen u er later meer over!

 

Even geduld a.u.b.