Assortiment
Een dessertwijn wordt meestal gedronken bij het dessert, maar dat hoeft natuurlijk niet. Stel je eens voor: een zonnig vieruurtje met een verfrissende Moscato d'Asti vergezeld van een smakelijk stukje appeltaart (met slagroom natuurlijk!). Of een gezellige avond met vrienden en een uitgebreid kaasplankje, perfect aangevuld met een heerlijke Banyuls. Of een mooie Franse paté met een heerlijk glas licht zoete riesling Kabinett. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Meer weten of welke dessertwijn bij welk dessert? Lees meer over dessertwijn.
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
13,40
Vanaf 12 flessen 12,28 per fles
Mousserende rode wijn uit Italië, met fijne aroma's van vers rood fruit en aangenaam laag alcoholgehalte (6%). De smaak is sappig en evenwichtig zoet, met een fijne tinteling. Erg lekker bij desserts en klein fruit of als verfrissend aperitief.
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml
12,95
Vanaf 12 flessen 11,87 per fles
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml
32,70 per fles
Heerlijk bij chocoladedesserts
Italiaanse witte wijn met de geur van acacia, noten, vanille en honing. De smaak is vol, zoet en fris, met een beetje citrus. Heerlijk als aperitief, bij zoete desserts of blauwe kaas.
Flesinhoud: 500 ml
17,40
Vanaf 12 flessen 15,95 per fles
Franse witte wijn met een intens aroma van honing, marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en past heel goed bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Nadien de Visser
"TIjdens de Bordeaux proeverij combineerden we Chateau Gravas met roquefort. Super klassiek en super goed..." Lees meer
29,30
Vanaf 12 flessen 26,86 per fles
Pineau des Charentes is een bijzondere drank gemaakt van verse druivenmost en Cognac in de verhouding tweederde/eenderde. De legende vertelt dat lang geleden een wijnboer een vat vulde met druivenmost om te laten vergisten tot wijn.
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Danielle Duijvestijn
"Superspannende combi van frisse zuren (limoen!) en een mollig mondgevoel van het restzoet. Heel leuk om in te zetten bij zuurkoolstamppot, maar ook bij gevogelte paté." Lees meer
17,20
Vanaf 12 flessen 15,77 per fles
Van geen wijn willen maken, naar een van de gootste aanstormende talenten van de Mosel, dat is Christiaans verhaal in 't kort. De Königsberg wijngaard ligt hoger en verder van de Mosel af, waardoor deze beduidend koeler van karakter is.
23,95 per fles
Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.
Bij het combineren van wijn en desserts is het belangrijk dat je de frisheid en het zoetgehalte van wijn en gerecht matcht.
Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti gaan beide perfect bij nagerechten met (vers) fruit. De Spätlese van Christian Bindges is een heerlijke, friszoete en fruitige dessertwijn zonder té zoet of té zwaar te zijn. Ook de Moscato d'Asti van La Caudrina mag er zijn. Door het kleine bubbeltje voelt deze nog lichter aan en combineert het ook perfect bij ijsdesserts met vers fruit.
Chocolade heeft een krachtige, volle smaak. Zoek die eigenschappen daarom ook in een dessertwijn. Banyuls, een versterkte rode wijn uit de zuid Frankrijk, vormt een fantastisch huwelijk met chocolade (brownies, chocoladetaart, truffels). Banyuls is volzoet met aroma's van gedroogde pruimen en rozijnen. Het lijkt een beetje op Port, maar dan uit Frankrijk.
Iets heel anders biedt Italie met Brachetto d'Acqui. Dit is een rode dessertwijn met een klein bubbeltje. Het is licht, fris, maar past zeer zeker bij chocolade. Het liefst met dessert dat chocolade én fruit combineert, bijvoorbeeld een chocoladefondue met vers fruit of chocoladetaart met frambozen.
Sauternes & roquefort
Sauternes met blauwschimmelkazen als roquefort en gorgonzola zijn klassiekers. Onze Chateau Graves Sauternes is subliem bij roquefort of andere blauwschimmels. Ook bij Franse paté of terrine gaat Sauternes wonderwel. Toch liever iets zoets? Denk dan aan een abrikozentaart of een tarte tatin met peren.
Dessertwijn kopen doet u gemakkelijk en snel bij Wijnkoperij Platenburg. Kom een keer langs in onze winkel of bestel makkelijk online.
Voordelen eigen account
Voordelen horeca account