Snel kiezen
Zoek op kleur
zoek op kenmerk
Zoek op smaakprofiel
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Wijnagenda 2022

November 2022

20 november - Najaarsproeverij 
Op veler verzoek organiseren we dit jaar weer een najaarsproeverij, waarbij wel 80 wijnen staan geopend om te proeven. Tussen 14.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom bij onze vertrouwde locatie, namelijk restaurant De Machinist aan de Willem Buytewechstraat 45.

Inschrijven doe je hier.  

December 2022

4 december - Soave, Santorini en Etna 
Wat hebben deze wijngebieden met elkaar gemeen? De bodem! De wijnstokken in Soave, Santorini en Etna groeien op een vulkanisch bodem. Op Soave is de bodem al miljoenen jaren oud, die op Santorini is met 3700 jaar piepjong. Beide gebieden heb ik in oktober 2022 bezocht om de wijnen van vulkanische bodems te leren kennen. Voor deze proeverij neem ik de wijnen van de Etna, de actiefste vulkaan, ook mee, zodat we ook wat rode wijnen van vulkanische bodems kunnen proeven. Die vind je namelijk niet in Soave noch op Santorini.

Inschrijven doe je hier
Locatie: Wijnbar Walsjérôt

10 december - Kaas & Wijn 
We schenken 8 wijnen en serveren 16 bijpassende kazen. We zeggen bijpassend, maar hebben geen idee. We kiezen een paar klassiekers, maar delen ook een paar eigen vondsten. Aan jou welke het lekkerst is.

Inschrijven doe je hier
Locatie: Wijnbar Walsjérôt

11 december - Champagne 
Champagne, ik kan er geen genoeg van krijgen. Hier wil ik nog een keer een cursus over maken met waar alle stijlen, druivenrassen, subregio’s en belangrijkste producenten naar voren komen. Voor nu: druivenrassen en stijlen. We proeven een 100% chardonnay, 100% pinot noir en 100% pinot meunier naast elkaar. Wat zijn de verschillen? Dan stappen we over op de blends, jong en oud, veel of weinig reservewijn, noem maar op.

Inschrijven doe je hier.  
Locatie: Schiecentrale.

Januari 2023

25 januari - SDEN3 wijncursus
In acht avonden duiken we dieper de wijnwereld in. De belangrijkste wijngebieden worden uitgebreid besproken en geproefd. Daar waar SDEN2 Frankrijk één les behandeld, trekt SDEN3 daar drie lessen voor uit. Deze wijncursus stoomt je klaar voor het officiële examen ‘wijnbrevet’ aan de Wijnacademie. Met dit certificaat heb je ook toegang tot de Vinologenopleiding.

Inschrijven doe je op de website van Le Club des Vins.

31 januari - SDEN2 wijncursus
In deze wijncursus gaan we wat meer de diepte in. Tijdens 5 avonden nemen we je mee in de wereld van druivenrassen, vinificatie en de belangrijkste wijngebieden. 

Inschrijven doe je op de website van Le Club des Vins.

Even geduld a.u.b.