Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op kenmerk
Zoek op smaakprofiel
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Over ons

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen. Wij heten u graag welkom in onze winkel!

Sinds december 2019 mogen wij het predikaat Hoflevancier dragen. Het bijbehorend Wapenschild schittert dan ook aan onze voorgevel. 

 

Meer dan 1000 verschillende wijnen

 

We schrikken er zelf ook een beetje van, maar het is echt waar: we hebben meer dan 1000 verschillende wijnen. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. We hebben een grote collectie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen, maar ook de Nieuwe Wereld is goed vertegenwoordigd met prachtige wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. 

Of u nu een wijn voor alledaags zoekt of een parel voor een bijzondere gelegenheid, wij staan voor u klaar. 

125 jaar in Rotterdam

Wijnkoperij Platenburg opende voor het eerst haar deuren in 1894. Op 2 november 2019 vierden we ons 125-jarig jubileum in De Laurenskerk met De Allergrootste Platenburg Proeverij. Het was een overweldigend succes met 1300 bezoekers, meer dan 125 open wijnen, 16 wijnboeren en hapjes van 6 Rotterdamse ondernemers. We kijken terug op een prachtig feest!

Meer weten over de geschiedenis van Wijnkoperij Platenburg >Julien en Ger Platenburg © Frank de Roo (Algemeen Dagblad)

Het team van Wijnkoperij Platenburg

Sinds 2018 is Wijnkoperij Platenburg over gegaan naar de vierde generatie van dit familiebedrijf, Julien Platenburg. Samen met adviseurs Pieter Pors, Mieke Hurkmans en Danielle Duijvensteijn zorgt hij voor het reilen en zeilen van winkel. Achter de schermen is Nadien de Visser bezig met online marketing en de website. Ook verzorgt zij regelmatig de wijncursussen. 

De ouders van Julien, Ger en Lia Platenburg, zijn ook nog regelmatig in de winkel te vinden. 

Samenwerkingsverband Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen. De hoofdinkoper, Job de Swart, is in 2018 geslaagd voor het prestigieuze Master of Wine diploma. 

Marike
8
Prima club
johan
10
Vinden de wijn heerlijk goede prijs kwaliteit. Goede bezorging...
N.C. stoutjesdijk
10
Goede snelle service.
Even geduld a.u.b.