Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Over ons

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 120 jaar dé plek voor mooie wijnen. Wij heten u graag welkom in onze winkel!

Meer dan 1000 verschillende wijnen

We schrikken er zelf ook een beetje van, maar het is echt waar: we hebben meer dan 1000 verschillende wijnen. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. We hebben een grote collectie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen, maar ook de Nieuwe Wereld is goed vertegenwoordigd met prachtige wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. 

Of u nu een wijn voor alledaags zoekt of een parel voor een bijzondere gelegenheid, wij staan voor u klaar. 

In 2019 bestaan we 125 jaar

Wijnkoperij Platenburg opende voor het eerst haar deuren in 1894. Dit jaar, 2019, bestaan we dus 125 jaar en daar zijn we hartstikke trots op. Julien en Ger Platenburg © Frank de Roo (Algemeen Dagblad)

Het team van Wijnkoperij Platenburg

Sinds 2018 is Wijnkoperij Platenburg over gegaan naar de vierde generatie van dit familiebedrijf, Julien Platenburg. Samen met adviseurs Pieter Pors en Mieke Hurkmans zorgt hij voor het reilen en zeilen van winkel. 

De ouders van Julien, Ger en Lia Platenburg, zijn ook nog regelmatig in de winkel te vinden. 

Samenwerkingsverband Les Généreux

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. We kopen gezamenlijk in en importeren rechtstreeks van de wijnboer, zonder tussenhandel. Dat scheelt kosten. Bovendien importeren en distribueren we de wijnen tegen kostprijs: ook dat is extra voordeel.

Elke wijn wordt minstens driemaal geproefd door een team van wijnprofessionals voor we beslissen of we hem kopen. Door deze vakkundige en strenge selectie kunnen we scherp inkopen. De hoofdinkoper, Job de Swart, is in 2018 geslaagd voor het prestigieuze Master of Wine diploma. 

Klant
10
Online gemakkelijk bestellen en snelle levering.
Sonja
10
snel. vriendelijk.
Ruslan
10
Jullie zijn de beste! Beste wijn omschrijving! Ik heb bij jullie mij beste wijn gevonden.
Even geduld a.u.b.